Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одлично поврће породице Ранђеловић и Цветковић из околине Лесковца

rssBookmark and Share

Лесковац 22.06.2018. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић, почетком недеље је посетио два пољопривредна газдинства у Великој Биљаници. Са својим сарадницима обишао је газдинство породице Цветковић и породице Ранђеловић.

Одлично поврће породице Ранђеловић и Цветковић из околине Лесковца

Породица Цветковић бави се пољопривредом већ дуги низ година и на 2 хектара гаји разне врсте паприке, као и купус, кромпир и шаргарепу.

Глава Породице Цветковић Драган, рекао је приликом обиласка пластеника да паприку углавном извозе у Црну Гору и да су задовољни својим пословањем. Саша Цветковић, наследник имања истакао је да се нада проширењу производње, у чему би им веома помогло уколико би се у овом крају спровела комасација и електрификација поља.

Градоначелник Цветановић обишао је и пластенике Живојина Ранђеловића, који такође гаји више врта паприке.

„Захваљујући људима као што су породице које смо данас посетили, наша пољопривреда живи. Они су свесни да је ова делатност развојна шанса и зато константно унапређују и модернизују своју производњу. Град Лесковац ће пољопривредним произвођачима увек пружати подршку. Издвајања за ову област за текућу годину износе око 90 милиона динара, док ће за субвенције бити издвојено око 25 милиона“- рекао је Цветановић.

Коментара: 0


#   Лесковац   Горан Цветановић   субвенције   поврће   Велика Биљаница   Породица Ранђеловић
@CvetanovicG @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима