Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Саветодавци у служби пољопривредника

rssBookmark and Share

Прокупље 19.01.2018. Јужна Србија Инфо

Током прошле године саветодавци у Пољопривредно стручној служби Прокупље (ПСС ) обишли су близу 800 пољопривредних газдинстава у све четири општине Топличког округа. Највећи број, скоро 70 одсто, они су пољопривредницима долазили на кућни праг.

Саветодавци у служби пољопривредника

-Током прошле године настојали смо да што више са регистрованим газдинствима радимо на њиховим њивама и воћњацима. И поред мањег броја запослених у односу на 2016.годину, сматрам да смо током 2017.године  испунили све планиране задатке, изјавио је саветодавац у ПСС  Дејан Тонић и додао да су током рада пољопривредницима пружали различите врсте услуга.

Осим Тонића, саветодавци Душка Петровић и Снежана Јовић су у циљу стручног усавршавања и мера, које је предузимало Министартво пољопривреде за помоћ и доделу подстицајних средстава за многе гране пољопривреде, одржали су близу 80 предавања, трибина и радионица у многим топличким селима и штампали 42 билтена.

Стручну помоћ у попуни документације за доделу подстицајних средстава и куповину пољопривредних машина  и изради бизнис планова затражило је нешто више од 60 пољопривредника и удружења.

-Током 2017.године имали смо добру сарадњу са многим удружењима и земљорадничким задругама, изјавио је Тонић додавши да су у реализацији програмских задатака имали велику помоћ локалних самоуправа  Прокупља, Житорађе и Куршумлије.

Коментара: 0


#   Прокупље   пољопривреда   Топлички округ   Душка Петровић   Ана Јовић   Пољопривредна стручна служба
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима