Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врање: "Алфа Плам" најбоље из Србије

rssBookmark and Share

Врање 26.12.2015. РТВ Врање, Јужна Србија Инфо

Делегације Привредне коморе Србије и Привредне коморе Косова посетиле су данас Алфа-Плам, која је једини двоструки добитник награде ''Најбоље из Србије''.

Фото: РТВ Врање
Фото: РТВ Врање

Алфа се налази на листи 5 највећих светских произвођача грејних тела. Преко 40 милиона евра је уложено у протеклих неколико година, како у производњу, тако и у едукацију, што ће у наредном периоду дати још боље резултате. Састанку у Алфи присуствовао је и државни секретар у Министарству привреде, Драган Стевановић. 

''Ово је домаћа фирма која је доказала да може раме уз раме да стане са светским произвођачима'', чуло се на конференцији. Алфа плам је један од пет највећих светских произвођача грејних тела. Фабрика је доживела експанзију у последње четири године са променом власништва. Још је у фази изградње, а за 2016. годину најављује се представљање фабрике по свим светским стандардима. Аквизицијом ''Калукс'' бренда створени су услови за још већи обим производње и продаје у региону и Европи. Преко 40 милиона евра је уложено у протеклих неколико година, како у производњу, тако и у едукацију. Председник Привредне коморе Србије поносан је на фабрику, истичући да се Алфа-плам веома успешно пробија на светском тржишту новим технологијама, иновацијама и капиталним инвестицијама. ''Потенцијал овог краја је огроман'', рекао је Чадеж. Негујући дијалог и партнерске односе фирму је посетила и Привредна комора Косова. Производи Алфе су у великој мери заступљени на њиховом тржишту. Просек зарада у Алфи је 52 хиљаде динара, што је скоро два пута више у односу на просек у овој грани привреде. Имају скоро 900 запослених, а у задње три године примљено је 315 нових радника. Просечна зарада у производњи износи око 48 хиљада. Са оваквим подацима могу бити пример добре праксе свима. Упркос нестабилним условима и неликвидности која је пратила њихове добављаче, Алфа је успела да оствари виши ниво продаје за 10%, и то са повећањем у извозном делу. Алфа-плам подржава одредбе новог Закона о коморама, о чему је такође било речи. Након састанка, представници привредних комора и фирми обишли су фабрику и упознали се са производним процесом и даљим плановима.
 
 

Коментара: 0


#   Врање   грејање   производња   посета   Привредна комора   извоз   компанија   Министарство привреде   државни секретар   Алфа Плам     Драган Стевановић   грејна тела
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима