Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић: Највећи проблеми Босилеграда и Димитровграда незапосленост и путна мрежа

rssBookmark and Share

Димитровград 01.02.2023. Танјуг, РТС

Председник Александар Вучић присуствовао је почетку изградње гасног интерконектора између Србије и Бугарске на бугарској територији у Kостинброду у близини Софије. Председника Вучића дочекао је бугарски председник Румен Радев. Вучић је рекао да је то важан европски пројекат и да ће Србија моћи да снабдева и друге земље на Западном Балкану. Том приликом Вучић се осврнуо на економску ситуацију у Димитовграду И Босилеграду.

Фото: РТС скриншот
Фото: РТС скриншот

Вучић је рекао да цени захтеве за решавање еколошких проблема грађана Димитровграда и Босилеграда, и додао да мисли да су проблеми тог региона пре свега инфраструктура, путна мрежа и незапосленост.

"Не мислим да је проблем у екологији. Ја иначе веома ценим њихове захтеве за решавање еколошких проблема са самим рудником. Мислим да је највећи проблем незапосленост и мислим да је то оно где заједнички морамо да радимо и још много тога да урадимо и у Димитровграду и у Босилеграду", рекао је Вучић.

Вучић је указао да је смањење броја становника такође један од највећих проблема који би требало решавати. Најавио је и да ће ускоро отићи у тај град.


#   екологија   Димитровград   Александар Вучић   Гасовод Ниш-Димитровград
@avucic @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима