Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić: Najveći problemi Bosilegrada i Dimitrovgrada nezaposlenost i putna mreža

rssBookmark and Share

Dimitrovgrad 01.02.2023. Tanjug, RTS

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvovao je početku izgradnje gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske na bugarskoj teritoriji u Kostinbrodu u blizini Sofije. Predsednika Vučića dočekao je bugarski predsednik Rumen Radev. Vučić je rekao da je to važan evropski projekat i da će Srbija moći da snabdeva i druge zemlje na Zapadnom Balkanu. Tom prilikom Vučić se osvrnuo na ekonomsku situaciju u Dimitovgradu I Bosilegradu.

Foto: RTS skrinšot
Foto: RTS skrinšot

Vučić je rekao da ceni zahteve za rešavanje ekoloških problema građana Dimitrovgrada i Bosilegrada, i dodao da misli da su problemi tog regiona pre svega infrastruktura, putna mreža i nezaposlenost.

"Ne mislim da je problem u ekologiji. Ja inače veoma cenim njihove zahteve za rešavanje ekoloških problema sa samim rudnikom. Mislim da je najveći problem nezaposlenost i mislim da je to ono gde zajednički moramo da radimo i još mnogo toga da uradimo i u Dimitrovgradu i u Bosilegradu", rekao je Vučić.

Vučić je ukazao da je smanjenje broja stanovnika takođe jedan od najvećih problema koji bi trebalo rešavati. Najavio je i da će uskoro otići u taj grad.

Komentara: 0


#   ekologija   Dimitrovgrad   Aleksandar Vučić   Gasovod Niš-Dimitrovgrad
@avucic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima