Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Депонија гори: Дим прекрио "Сокобањску котлину"

rssBookmark and Share

Сокобања 21.07.2015. Предраг Стевановић

Једном је и то морало да се догоди.
Ветар из правца запада носи дим са запаљеног сметлишта право на Сокобању.

Депонија гори: Дим прекрио "Сокобањску котлину"

До сада су Сокобањци пролазили поред запаљене депоније и тешили се да ће ветар са истока увек носити низ Бованску клисуру што даље. Али, данас поподне дошло је до промене. Ветар који је почео да дува са заапада, додуше не претераном јачином, али сасвим довољно донео је смрдљиви дим директно изнад градског насеља.

На самом сметлишту приметно је да је неко покушао да наношењем земље и шута, а затим равнањем истог реши проблем, али узалуд. Ђубре гори на сада неприступачном месту по ободима брда  од смећа које је сваким даном све веће и веће.

Изгледа да неспособна локална власт заједно са, исто тако неспособним, руководством комуналног нису у стању да реше овај проблем, али се поставља логично питање зашто не потраже помоћ од неког са вишег нивоа власти.  Да ли је политика толико битнија у односу на здравље људи?

Даме и господо из локалне самоуправе, и из позиције и из опозиције, као и ви из комуналног предузећа и ви сте угрожени, ако нисте до сада обавештени. Прошетајте мало Сокобањом, укључите чуло мириса и само ће вам се касти. Како вас није срамота да не можете да решите ово већ више од деценије, а овамо на сва уста се дичите које каквим повељама за екологију?

Да ли сте чули да су поједини грађани већ или у Дому здравља где им је установљено да су се отровали димом са сметлишта? Нисте? Баш вас брига, зар не? А. шта ће се десити ако се којим случајем неком од вас или вама блиским особама слоша? Да ли ће те и тада да се ухватите за причу о регионалној депонији и повељи о ''управљању комуналним отпадом''?

И немој да се плашите да ће, уколико признате да имамо проблем, да нам пропадне туристичка сезона. Само може да се деси да се неко смилује и помогне вам-нам да се решимо овог што нас трује већ толико дуго.

Све у свему, померите дупета из фотеља и крените у решавање овог проблема. Јер да вам поновим још једном: И ВИ И ВАША ДЕЦА СТЕ УГРОЖЕНИ!  


#   Сокобања   туризам   депонија   здравље   Предраг Стевановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима