Мирољуб Јовановић: Отворено писмо председнику Апелационог суда у Нишу

26.11.2014. Јужна Србија Инфо

Поштовани господине Јоцићу, искрено и наивно сам се надао да се судство може отргнути из загрљаја политике. Одлука Вашег суда управо поништава и увећава ту заблуду.

Мирољуб Јовановић: Отворено писмо председнику Апелационог суда у Нишу

Па чак се и из авиона види да именовани кандидат за директора НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА У НИШУ, НЕМА ПЕТ ГОДИНА РАДНОГ СТАЖА! (Статут то предвиђа као основ за руководјење позориштем). А да не заборавимо и податак да је предходно за В.Д. директора постављен још као студент јер је дипломирао тек касније!

Тумачење да је "режирао" на студијама па и раније,је његово савладавање ОБАВЕЗНОГ ШКОЛСКОГ ГРАДИВА, а радни стаж је законом дефинисан појам и не тражи алтернативна тумачења. И бележи се обично у радној књижици.Махање папиром да је члан Удружења драмских уметника Србије и да је то доказ о радном стажу је превара Председника кадровске комисије града и обмана одборника градске скупштине! У Статуту Удружења драмских уметника јасно пише да члан може да постане само онај који иза себе има најмање четири године професионалног бављења тим послом.

Одлука Вашег суда је промашила и смисао предмета тужбе!

Нисам тужио Скупштину града зато што мене нису именовали, већ зато што су именовали кандидата који не испуњава услове.

А могли су. Само нисам ЧЛАН. Тридесетак година сам радио у култури од тога пет у НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ на месту Помоћника управника,  оперативног шефа.

Ко је гледао седницу Скупштине града на којој се доносила одлука видео је на делу партијско-коалиционо уцењиване и спрдање са здравим разумом.

Посебна будалаштина је оспоравање мог права да тужим због овакве одлуке. Па и ја сам регуларни учесник на конкурсу! А у одлуци УПРАВНОГ ОДБОРА ПОЗОРИШТА пише да три кандидата испуњавају услове. Додуше касније именовани кандидат не баш све.

У Вашој одлуци се више бавите мојим статусом него чињеницама које је требало да проверите у Одлуци Вишег суда у Нишу која поништава избор директора. Констатујете да немам "активну легитимацију" односно РАЗЛОГ да тужим због одлуке Скупштине града о именовању . Чију нормалност прозивате на овај нацин?

Да не коментаришем како Ваша Одлука и даље афирмише тренд партијског запошљавања и која погубно угрожава смисао расписивања и реализације КОНКУРСА.

И још један фрапантан податак. Партијски другови су свом кадрићу из Београда издејствовали још једно радно место у Нишу! Постављен је за ДОЦЕНТА на Факултету уметности у Нишу.

Дефинисао бих то као шамар нишком интелектуалном естаблишменту којем предпостављам и Ви припадате.

Срдачан поздрав
Мирољуб Јовановић