Отворено писмо председнику општине Сврљиг

Сврљиг 02.04.2011.

Председник ОО ДС-а у Сврљигу Дејан Милетић упутио је отворено писмо председнику општине Сврљиг Милији Милетићу, реагујући на одређене тврдње председника општине које су изнешене на недавној конференцији.

Отворено писмо председнику општине Сврљиг
Поштовани председниче,

Повод за обраћање вама, путем саопштења за јавност, су ставови које сте изнели на конференцији за новинаре и који се односе и на мене лично и на Општински одбор Демократске странке у Свљигу, на чијем сам челу тренутно.

На конференцији сте рекли да се вама и Вашој деци прети и у том смислу поред других споменули сте и Демократску странку. Одговорно тврдим да то од оснивања није, нити је и сада, док сам на њеном челу, начин политичког деловања Демократске странке. Ви сте власт а ДС опозиција у општини и ми можемо да се политички не слажемо, али никада и ни на који начин нећемо, бавећи се политиком, угрожавати живот било ког појединца, па ни вас ни ваше породице. Ако неко то ради нека њему служи на част.

Такође, изнели сте полуистину у вези запошљавања. Ви врло добро знате на основу којих принципа је извршено запошљавање радника у вртићу, колико су година особе које су запошљене биле на евиденцији тржишта рада и да ли је у том тренутку било других особа које су могле да конкуришу за посао. Такође, добро знате да је пријем радника извршен како би после дужег низа година био решен проблем листе чекања у вртићу. Та радна места нису измишљена да би се неко „ухлебио”, већ да би био решен проблем који је мучио осамдесетак родитеља, грађана наше општине. И добро је што је уз вашу сагласност, сагласност Министарства финансија и уз моје лично ангажовање тај проблем решен.

Сматрам да је најблаже речено некоректно и политички опасно да упоређујете рад Комуналног предузећа са Колубаром. Ви најбоље знате какви се проблеми јављају у функционисању ЈКСП и верујем да сте и ви свесни да највећи проблем нису руководиоци, већ системско решавање статуса овог предузећа.

Позвали сте нас на сарадњу како би се обезбедило што више пара за нашу општину. Подсетићу Вас, с тим у вези, да је током прошле године из средстава НИП-а асфалтирано неколико улица у Сврљигу. Знате врло добро ко је и на који начин инвестиције обезбедио, а то знају и грађани асфалтараних улица. Такође, познато Вам је, да је једним делом заслуга и ОО ДС Сврљиг-а што су током прошле године обезбеђена средства за уређење пољских путева на територији наше општине. Надам се да схватате да ми као опозиција не можемо бити, како изрека каже „већи католици од папе“. Ви сте председник општине Сврљиг, ви вршите власт и ви сносите највећу одговорност за све оно што је добро или лоше урађено у општини, а ми смо ту да криткујемо оно што сматрамо да је лоше за нашу општину, да дајемо предлоге, али и да сарађујемо са вама када су у питању интереси грађана Сврљига

Дејан Милетић
Председник ОО ДС-а