Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Срамота: "Ер Србија" наплаћује вишак пртљага Кошаркашкој репрезентацији Србије

Bookmark and Share

05.09.2015. З.Стојнић, Јужна Србија Инфо

Са уласком страног капитала у "Ер Србију" било је јасно да више ништа неће бити исто, али са одлуком да "Национални авио превозник" наплаћује вишак пртљага Националној репрезентацији, отишло се предалеко...

Срамота: "Ер Србија" наплаћује вишак пртљага Кошаркашкој репрезентацији Србије

Наиме, Кошаркашки савез Србије упутио је Ер Србији захатев за особађање таксе за вишак пртљага, на лету наше репрезентације до Берлина. Уследио је негативан одговор, на запрепашћење свих кошаркашких актера.

Не можемо а да се не запитамо да ли "Ер Србији" и даље припада епитет "Србија национале"?

У даљем тексту следи саопштење КСС, поводом овог крајње неуобичајеног догађаја.

Саопштење КСС поводом одлуке националног авио превозника

Кошаркашки савез Србије најоштрије осуђује одлуку националног авио превозника Аир Србије да не одобри захтев да се наша кошаркашка репрезентација ослободи плаћања вишка пртљага на лету до Берлина. У захтеву смо навели да имамо пуно спортске и медицинске опреме и замолили да за то не плаћамо. Наш захтев је одбијен у једној реченици.

Нисмо се бунили када је менаџмент Аир Србије прекинуо дугогодишњу праксу да национална авио компанија буде кроз компензацију спонзор кошаркашких репрезентација. Нисмо се бунили ни прошле године када смо после освајања сребра на светском првенству два сата седели на аеродрому у Мадриду и гледали у паркиран авион Аир Србије. Авион у који нас нису пуштали и поред тога што га је по кошаркаше послала Влада Републике Србије која је је преузела плаћање трошкова на себе. У авион смо пуштени тек кад смо са рачуна Савеза уплатили новац који нам је касније Влада рефундирала. Све смо разумели, али да нам национална авио компанија не може помоћи чак ни тиме да нас ослободи плаћања вишка пртљага, то заиста не можемо да разумемо и најоштрије осуђујемо.

Кошаркашки савез Србије


#   кошарка   Влада Републике Србије   таксе   Ер Србија   репрезентација   Кошаркашки савез Србије
@Vlada_SR @airserbia @KSSrbije @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима