Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sramota: "Er Srbija" naplaćuje višak prtljaga Košarkaškoj reprezentaciji Srbije

Bookmark and Share

05.09.2015. Z.Stojnić, Južna Srbija Info

Sa ulaskom stranog kapitala u "Er Srbiju" bilo je jasno da više ništa neće biti isto, ali sa odlukom da "Nacionalni avio prevoznik" naplaćuje višak prtljaga Nacionalnoj reprezentaciji, otišlo se predaleko...

Sramota: "Er Srbija" naplaćuje višak prtljaga Košarkaškoj reprezentaciji Srbije

Naime, Košarkaški savez Srbije uputio je Er Srbiji zahatev za osobađanje takse za višak prtljaga, na letu naše reprezentacije do Berlina. Usledio je negativan odgovor, na zaprepašćenje svih košarkaških aktera.

Ne možemo a da se ne zapitamo da li "Er Srbiji" i dalje pripada epitet "Srbija nacionale"?

U daljem tekstu sledi saopštenje KSS, povodom ovog krajnje neuobičajenog događaja.

Saopštenje KSS povodom odluke nacionalnog avio prevoznika

Košarkaški savez Srbije najoštrije osuđuje odluku nacionalnog avio prevoznika Air Srbije da ne odobri zahtev da se naša košarkaška reprezentacija oslobodi plaćanja viška prtljaga na letu do Berlina. U zahtevu smo naveli da imamo puno sportske i medicinske opreme i zamolili da za to ne plaćamo. Naš zahtev je odbijen u jednoj rečenici.

Nismo se bunili kada je menadžment Air Srbije prekinuo dugogodišnju praksu da nacionalna avio kompanija bude kroz kompenzaciju sponzor košarkaških reprezentacija. Nismo se bunili ni prošle godine kada smo posle osvajanja srebra na svetskom prvenstvu dva sata sedeli na aerodromu u Madridu i gledali u parkiran avion Air Srbije. Avion u koji nas nisu puštali i pored toga što ga je po košarkaše poslala Vlada Republike Srbije koja je je preuzela plaćanje troškova na sebe. U avion smo pušteni tek kad smo sa računa Saveza uplatili novac koji nam je kasnije Vlada refundirala. Sve smo razumeli, ali da nam nacionalna avio kompanija ne može pomoći čak ni time da nas oslobodi plaćanja viška prtljaga, to zaista ne možemo da razumemo i najoštrije osuđujemo.

Košarkaški savez Srbije

Komentara: 0


#   košarka   Vlada Republike Srbije   takse   Er Srbija   reprezentacija   Košarkaški savez Srbije
@Vlada_SR @airserbia @KSSrbije @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima