Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

По "Фелини сценарију", у нишком Народном универзитету три директора за мање од годину дана

rssBookmark and Share

Ниш 26.08.2021. З.С. Јужна Србија Инфо

Да није забрињавајуће, било би можда и духовито, да једна установа са дугом традицијом као што је Народни унивезитет у Нишу, која је пружила знање и након тога у 90 одсто случајева посао и прилику за даље школовање многим генерацијама, домаћим па и страним грађанима, доживаљава судбину из Фелинијевих филмова.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Како се губи ауторитет и "морална пословна, у овом случају образовна лиценца" очигледан је пример дешавања на чувеном нишком Народном универзитету.

Толике године и генерације добијајућу струку ван редовног образовања, успели су да остваре свој живот, запосле се, наставе школовање. Након дешавања у протеклих годину дана, промене руководства, "комичних афера", требаће много воде да протекне реком Нишавом да би се све вратило на старо.

Аутор текста не улази у кадровску расподелу по "политичком договору", али се пита, "па када су бирали, могли су и много боље"...

Напомињмо да Народни универитет у Нишу, иако градска установа, претежно је самофинансурајући, што у пословном свету (чак и у Нишу) подразумева, да руководилац, поседује менаџерске способности и зарађује новац за фирму.

Након Марије Ранђеловић, кадар СПС-а, која се тамо најдуже задржала и према сазанњима оставрила врло коректне резултате, смењују се директори без било каквог помака, а и са "аферама".

Њу је наследио Предраг Јеленковић "градски тип"бивши први човек ЛДП-а у Нишу, народни посланик у Скупштини Србије из редова Социјалдемократске партије (СДП) Расима Љајића, који је након само пет-шест месеци постављен на место директора Студентског културног центра.

У току његовог мандата, испловила је позната "девизна књиговодствена афера", позната јавности у којој је вошебно нестало, кривицим овлшћеног књиговође, око 40 хиљда евра.

Након Јеленковића, на то место долази историчар Милан Младеновић, потпуно непознат јавности и на "Народном" се задржава само четири месеца, да би јуче, одборници СГ Ниша, као новог директора НУ, изабрали Ану Стојановић, која од 2006. ради у тој установи.

Ани желимо много среће..


#   Ниш   афера   Предраг Јеленковић   руководиоци   Скупштина града Ниша   Милан Младеновић   Марија Ранђеловић   Народни универзитет Ниш   књиговодство   Ана Стојановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима