Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Po "Felini scenariju", u niškom Narodnom univerzitetu tri direktora za manje od godinu dana

rssBookmark and Share

Niš 26.08.2021. Z.S. Južna Srbija Info

Da nije zabrinjavajuće, bilo bi možda i duhovito, da jedna ustanova sa dugom tradicijom kao što je Narodni univezitet u Nišu, koja je pružila znanje i nakon toga u 90 odsto slučajeva posao i priliku za dalje školovanje mnogim generacijama, domaćim pa i stranim građanima, doživaljava sudbinu iz Felinijevih filmova.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Kako se gubi autoritet i "moralna poslovna, u ovom slučaju obrazovna licenca" očigledan je primer dešavanja na čuvenom niškom Narodnom univerzitetu.

Tolike godine i generacije dobijajuću struku van redovnog obrazovanja, uspeli su da ostvare svoj život, zaposle se, nastave školovanje. Nakon dešavanja u proteklih godinu dana, promene rukovodstva, "komičnih afera", trebaće mnogo vode da protekne rekom Nišavom da bi se sve vratilo na staro.

Autor teksta ne ulazi u kadrovsku raspodelu po "političkom dogovoru", ali se pita, "pa kada su birali, mogli su i mnogo bolje"...

Napominjmo da Narodni univeritet u Nišu, iako gradska ustanova, pretežno je samofinansurajući, što u poslovnom svetu (čak i u Nišu) podrazumeva, da rukovodilac, poseduje menadžerske sposobnosti i zarađuje novac za firmu.

Nakon Marije Ranđelović, kadar SPS-a, koja se tamo najduže zadržala i prema sazannjima ostavrila vrlo korektne rezultate, smenjuju se direktori bez bilo kakvog pomaka, a i sa "aferama".

Nju je nasledio Predrag Jelenković "gradski tip"bivši prvi čovek LDP-a u Nišu, narodni poslanik u Skupštini Srbije iz redova Socijaldemokratske partije (SDP) Rasima Ljajića, koji je nakon samo pet-šest meseci postavljen na mesto direktora Studentskog kulturnog centra.

U toku njegovog mandata, isplovila je poznata "devizna knjigovodstvena afera", poznata javnosti u kojoj je vošebno nestalo, krivicim ovlšćenog knjigovođe, oko 40 hiljda evra.

Nakon Jelenkovića, na to mesto dolazi istoričar Milan Mladenović, potpuno nepoznat javnosti i na "Narodnom" se zadržava samo četiri meseca, da bi juče, odbornici SG Niša, kao novog direktora NU, izabrali Anu Stojanović, koja od 2006. radi u toj ustanovi.

Ani želimo mnogo sreće..


#   Niš   afera   Predrag Jelenković   rukovodioci   Skupština grada Niša   Milan Mladenović   Marija Ranđelović   Narodni univerzitet Niš   knjigovodstvo   Ana Stojanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima