Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Апсурд: Пет породица у мраку док не пронађу лопова

rssBookmark and Share

Ниш 16.12.2014. Блиц, Јужна Србија Инфо

Пет домаћинства из Улице Милорада Стефановића у Нишу нема струју већ недељу дана после пожара на сандучићу са струјомерима који се налазио на бандери.

Апсурд: Пет породица у мраку док не пронађу лопова

Станари тврде да Електродистрибуција одбија да постави нову опрему док се не пронађе ко је крадљивац струје који је наводно подметнуо ватру.

Љубиша Маринковић сматра да је некоректно да се на овај начин кажњавају редовне платише и да ЕД Ниш "злоупотребљава свој монополистички положај".

 До пожара на бандери дошло је 8. децембра преко ноћи, не знамо како. Када смо видели да нису поправили квар, отишли смо у ЕД Ниш, где нам је речено да неће пустити струју док полиција не утврди како је дошло до пожара. Индиректно нам је речено да неко краде струју и да сматрају да су сандучићи намерно запаљени да би се то прикрило. Ја сам редован платиша, немам дуговања и не интересује ме да ли неко краде струју, у обавези су да ми обезбеде струју - каже Маринковић.

Каже и да му је део хране из замрзивача већ пропао и да живи са сином, снајом и двоје унучади, који се муче у мраку.

Деца су под стресом јер седимо под свећама. Унука има девет година и поподне не може да учи и пише домаћи под лампом. Приморани смо да раније лежемо. Нисмо тражили да се струјомери са бандере врате у куће, не интересује нас где ће бити, само да имамо струју - каже Маринковић.

Пуцају у ормариће са струјомерима

Досад је запаљено десетак ормарића са струјомерима у Нишу, али то није једини начин њиховог уништавања како би се прикрила крађа струје. Било је случајева да се у њих пуца из пушке или пиштоља, као што је забележено у Пуковцу. Забележено је да су струјомери избушени, тако да раде, али не региструју потрошњу.

Комшија Љубиша Милић наводи да у ЕД нису желели да им дају написмено због чега не желе да им укључе струју.

Све време се говори да је „неко запалио струјомере јер краде струју". Против нас из комшилука нико није поднео пријаву за тако нешто. Нека утврде ако је неко крао, а не да нас на овај начин оптужију и осуђују - додаје Милић.

У Југоистоку, у чијем саставу је ЕД Ниш, наводе да се ради на проналажењу начина да у ову улицу поново дође струја.

На истој локацији два пута је запаљен ормарић са струјомерима и бројила су потпуно уништена. Евидентно је да тај пожар неко подмеће, а ако подмеће, има и разлог - највероватније крађа струје. Измештање мерних ормарића је легитимна радња ЕД и враћања струјомера у домаћинства неће бити. Пријаве против Н.Н. починиоца због паљења ормарића поднете су полицији и надамо се да ће полицијска истрага брзо довести до резултата - саопштено је из ''Југоистока".

Коментара: 0


#   Ниш   полиција   Југоисток   пожар   крађа   Крађа струје   струјомер   подметање   без струје   домаћинства   Милорада Стефановића улица
@EDJugoistok @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима