Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Apsurd: Pet porodica u mraku dok ne pronađu lopova

rssBookmark and Share

Niš 16.12.2014. Blic, Južna Srbija Info

Pet domaćinstva iz Ulice Milorada Stefanovića u Nišu nema struju već nedelju dana posle požara na sandučiću sa strujomerima koji se nalazio na banderi.

Apsurd: Pet porodica u mraku dok ne pronađu lopova

Stanari tvrde da Elektrodistribucija odbija da postavi novu opremu dok se ne pronađe ko je kradljivac struje koji je navodno podmetnuo vatru.

Ljubiša Marinković smatra da je nekorektno da se na ovaj način kažnjavaju redovne platiše i da ED Niš "zloupotrebljava svoj monopolistički položaj".

 Do požara na banderi došlo je 8. decembra preko noći, ne znamo kako. Kada smo videli da nisu popravili kvar, otišli smo u ED Niš, gde nam je rečeno da neće pustiti struju dok policija ne utvrdi kako je došlo do požara. Indirektno nam je rečeno da neko krade struju i da smatraju da su sandučići namerno zapaljeni da bi se to prikrilo. Ja sam redovan platiša, nemam dugovanja i ne interesuje me da li neko krade struju, u obavezi su da mi obezbede struju - kaže Marinković.

Kaže i da mu je deo hrane iz zamrzivača već propao i da živi sa sinom, snajom i dvoje unučadi, koji se muče u mraku.

Deca su pod stresom jer sedimo pod svećama. Unuka ima devet godina i popodne ne može da uči i piše domaći pod lampom. Primorani smo da ranije ležemo. Nismo tražili da se strujomeri sa bandere vrate u kuće, ne interesuje nas gde će biti, samo da imamo struju - kaže Marinković.

Pucaju u ormariće sa strujomerima

Dosad je zapaljeno desetak ormarića sa strujomerima u Nišu, ali to nije jedini način njihovog uništavanja kako bi se prikrila krađa struje. Bilo je slučajeva da se u njih puca iz puške ili pištolja, kao što je zabeleženo u Pukovcu. Zabeleženo je da su strujomeri izbušeni, tako da rade, ali ne registruju potrošnju.

Komšija Ljubiša Milić navodi da u ED nisu želeli da im daju napismeno zbog čega ne žele da im uključe struju.

Sve vreme se govori da je „neko zapalio strujomere jer krade struju". Protiv nas iz komšiluka niko nije podneo prijavu za tako nešto. Neka utvrde ako je neko krao, a ne da nas na ovaj način optužiju i osuđuju - dodaje Milić.

U Jugoistoku, u čijem sastavu je ED Niš, navode da se radi na pronalaženju načina da u ovu ulicu ponovo dođe struja.

Na istoj lokaciji dva puta je zapaljen ormarić sa strujomerima i brojila su potpuno uništena. Evidentno je da taj požar neko podmeće, a ako podmeće, ima i razlog - najverovatnije krađa struje. Izmeštanje mernih ormarića je legitimna radnja ED i vraćanja strujomera u domaćinstva neće biti. Prijave protiv N.N. počinioca zbog paljenja ormarića podnete su policiji i nadamo se da će policijska istraga brzo dovesti do rezultata - saopšteno je iz ''Jugoistoka".

Komentara: 0


#   Niš   policija   Jugoistok   požar   krađa   Krađa struje   strujomer   podmetanje   bez struje   domaćinstva   Milorada Stefanovića ulica
@EDJugoistok @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima