Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бесповратна средстава за куповину куће на селу за још два млада брачна пара у Топлици

rssBookmark and Share

Прокупље 09.04.2022. Јужна Србија Инфо

Министарство за бригу о селу одобрило је бесповратна средства за куповину још две куће на селу са окућницом, на основу конкурса који је расписан за ову годину.

Бесповратна средстава за куповину куће на селу за још два млада брачна пара у Топлици

Тројни уговори  потписани су јуче у Палати Србије од стране министра Милана Кркобабића, представника Града Прокупља, Дејана Тонића и добитника бесповратних средстава. У првом кругу куће су добила два млада брачна пара, Јелена и Милан Вељовић у селу Бресничић и Анђела Пејић и Урош Марковић у Белољину.

-И ове године Град Прокупље излази у сусрет свим заинтересованим кандидатима који испуњавају услове по конкурсу и помаже им да добију овај вид помоћи државе. Прокупље је једна од ретких локалних самоуправа у којој су у првом кругу доделе одобрена средства за куповину кућа на селу, рекао је Тонић и додао да  проблем представља мали број озакоњених кућа на сеоском подручју, али да влада велико интересовање, посебно младих људи.

Конкурс за доделу бесповратних средстава траје до новембра, тако да сви заинтересовани кандидати који испуњавају услове могу да се у Градској управи Прокупља обрате Дејану Тонићу, члану Градског већа за пољопривреду и Милици Марковић, председници Комисије за реализацију овог програма.

Такође се овим путем позивају и власници који желе да  продају своје куће, да  се обрате надлежнима у Градској управи, ради повезивања са кандидатима који желе да искористе шансу коју им пружа Министарство и заснују своја домаћинства на селу.

Како истиче Тонић, са подручја Прокупља је у овом тренутку пуно заинтересованих кандидата, тако да очекује да ће у овој години још сеоских кућа бити купљено средствима које је за ту намену определило Министарство за бригу о селу.

У прошлој години захваљујући сарадњи локалне самоуправе Прокупља и Министарства за бригу о селу, четири куће на сеоском подручју добило је своје нове власнике.


#   Прокупље   село   Милан Кркобабић   бесповратна средства   Министарство за бригу о селу   кућа на селу
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима