Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bespovratna sredstava za kupovinu kuće na selu za još dva mlada bračna para u Toplici

rssBookmark and Share

Prokuplje 09.04.2022. Južna Srbija Info

Ministarstvo za brigu o selu odobrilo je bespovratna sredstva za kupovinu još dve kuće na selu sa okućnicom, na osnovu konkursa koji je raspisan za ovu godinu.

Bespovratna sredstava za kupovinu kuće na selu za još dva mlada bračna para u Toplici

Trojni ugovori  potpisani su juče u Palati Srbije od strane ministra Milana Krkobabića, predstavnika Grada Prokuplja, Dejana Tonića i dobitnika bespovratnih sredstava. U prvom krugu kuće su dobila dva mlada bračna para, Jelena i Milan Veljović u selu Bresničić i Anđela Pejić i Uroš Marković u Beloljinu.

-I ove godine Grad Prokuplje izlazi u susret svim zainteresovanim kandidatima koji ispunjavaju uslove po konkursu i pomaže im da dobiju ovaj vid pomoći države. Prokuplje je jedna od retkih lokalnih samouprava u kojoj su u prvom krugu dodele odobrena sredstva za kupovinu kuća na selu, rekao je Tonić i dodao da  problem predstavlja mali broj ozakonjenih kuća na seoskom području, ali da vlada veliko interesovanje, posebno mladih ljudi.

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava traje do novembra, tako da svi zainteresovani kandidati koji ispunjavaju uslove mogu da se u Gradskoj upravi Prokuplja obrate Dejanu Toniću, članu Gradskog veća za poljoprivredu i Milici Marković, predsednici Komisije za realizaciju ovog programa.

Takođe se ovim putem pozivaju i vlasnici koji žele da  prodaju svoje kuće, da  se obrate nadležnima u Gradskoj upravi, radi povezivanja sa kandidatima koji žele da iskoriste šansu koju im pruža Ministarstvo i zasnuju svoja domaćinstva na selu.

Kako ističe Tonić, sa područja Prokuplja je u ovom trenutku puno zainteresovanih kandidata, tako da očekuje da će u ovoj godini još seoskih kuća biti kupljeno sredstvima koje je za tu namenu opredelilo Ministarstvo za brigu o selu.

U prošloj godini zahvaljujući saradnji lokalne samouprave Prokuplja i Ministarstva za brigu o selu, četiri kuće na seoskom području dobilo je svoje nove vlasnike.

Komentara: 0


#   Prokuplje   selo   Milan Krkobabić   bespovratna sredstva   Ministarstvo za brigu o selu   kuća na selu
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima