Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Царина у Прешеву: 2015. обележио шверц дувана

rssBookmark and Share

Прешево 21.01.2016. РТВ Врање, Јужна Србија Инфо

Прошла година је била успешна за царинике у Прешеву, бар кад су резани дуван и лекови у питању. Шест пута више дувана заплењено је на овом граничном прелазу у односу на 2014. годину, а било је и више покушаја кријумчарења медикамената.

Фото: РТВ Врање
Фото: РТВ Врање

Мобилни скенери на граничном прелазу Прешево осам пута су открили покушаје кријумчарења дроге у току прошле године.Заплењено је укупно 12,5 килограма различитих врста међу којима је доминирао хероин.

Према речима шефа царинске испоставе, Сенада Радончића, то је уобичајена количина која се годишње открије.Ипак, 2014. одступила је од просека и остаће забележена код цариника у Прешеву по 700 килограма марихуане која је пронађена у поду хладњаче. Битних промена има када је резани дуван у питању.

У претходних 12 месеци било је и оних коју су пробали да нелегално пренесу цигарете преко границе.Као посебно занимљив улов, цариници наводе 2.300 боксева различитих врста цигарета које су пронађене у готово свим шупљинама једног возила за камповање. Њиме је управљао Босанац који се са супругом враћао са годишњег одмора.Лекови су прошле године били посебно интересантни за кријумчарење.

На граничном прелазу Прешево забележено је и 16 покушаја да се пушке и пиштољи унесу у Србију.Тамошњи цариници налазили су и новац, фармерке, кравате и сребрни накит.И откривања илегалних имиграната у Прешеву била су вести на сајту Управе царине, али само у првој половини прошле године. 

Коментара: 0


#   Прешево   дрога   цигарете   анализе   царина   шверц   Управа царина   лекови   дуван   оружје   резани дуван   Сенад Радончић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима