Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Carina u Preševu: 2015. obeležio šverc duvana

rssBookmark and Share

Preševo 21.01.2016. RTV Vranje, Južna Srbija Info

Prošla godina je bila uspešna za carinike u Preševu, bar kad su rezani duvan i lekovi u pitanju. Šest puta više duvana zaplenjeno je na ovom graničnom prelazu u odnosu na 2014. godinu, a bilo je i više pokušaja krijumčarenja medikamenata.

Foto: RTV Vranje
Foto: RTV Vranje

Mobilni skeneri na graničnom prelazu Preševo osam puta su otkrili pokušaje krijumčarenja droge u toku prošle godine.Zaplenjeno je ukupno 12,5 kilograma različitih vrsta među kojima je dominirao heroin.

Prema rečima šefa carinske ispostave, Senada Radončića, to je uobičajena količina koja se godišnje otkrije.Ipak, 2014. odstupila je od proseka i ostaće zabeležena kod carinika u Preševu po 700 kilograma marihuane koja je pronađena u podu hladnjače. Bitnih promena ima kada je rezani duvan u pitanju.

U prethodnih 12 meseci bilo je i onih koju su probali da nelegalno prenesu cigarete preko granice.Kao posebno zanimljiv ulov, carinici navode 2.300 bokseva različitih vrsta cigareta koje su pronađene u gotovo svim šupljinama jednog vozila za kampovanje. Njime je upravljao Bosanac koji se sa suprugom vraćao sa godišnjeg odmora.Lekovi su prošle godine bili posebno interesantni za krijumčarenje.

Na graničnom prelazu Preševo zabeleženo je i 16 pokušaja da se puške i pištolji unesu u Srbiju.Tamošnji carinici nalazili su i novac, farmerke, kravate i srebrni nakit.I otkrivanja ilegalnih imigranata u Preševu bila su vesti na sajtu Uprave carine, ali samo u prvoj polovini prošle godine. 

Komentara: 0


#   Preševo   droga   cigarete   analize   carina   šverc   Uprava carina   lekovi   duvan   oružje   rezani duvan   Senad Radončić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima