Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Više od 10 kg marihuane u pragovima automobila

rssBookmark and Share

Preševo 17.03.2016.

Zahvaljujući saradnji carinika na prelazu, mobilnih carinskih timova specijalizovanih za suzbijanje krijumčarenja i saobraćajne policije, 16. marta 2016. godine, uspešno je zaustavljena grupa Albanaca koja je pokušala da prenese gotovo 11 kilograma marihuane iz Albanije do Češke.

Više od 10 kg marihuane u pragovima automobila

Nakon što su carinici na prelazu Preševo došli do informacije da postoji mogućnost da se u automobilu „Smart“ albanskih registarskih oznaka, koje je već prošlo prelaz, kriju narkotici, obavestili su kolege iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja koji su potražili asistenciju saobraćajne policije.

Na sreću, carinici danas imaju pravo da robu kontrolišu kako na graničnom prelazu, tako i u dubini teritorije, što znači da krijumčar ne može biti siguran da je uspešno realizovao svoju nameru, ako je uspeo da pređe granicu.

Saobraćajna patrola je odreagovala na poziv i zaustavila automobil na autoputu E-75 kod Bujanovca, nakon čega su carinici i policajci sproveli vozilo do graničnog prelaza Preševo, gde je izvršen detaljan pregled mobilnim skenerom.

Slika sa skenera je ukazivala na nepravilnosti u pragovima automobila na obe strane. Njihovom demontažom otkriveno je da se tu nalaze specijalno napravljeni bunkeri i da se u svakom krilo po pet paketa oblepljenih braon selotejp trakom. Iz tih, za krijumčarenje namenjenih, prostora izvađeno je ukupno deset paketa marihuane, težine 10,7 kilograma.

Automobilom je upravljao muškarac, a sa njim su u kolima bile i dve saputnice, pa su svo troje, zajedno sa drogom i automobilom kojim su pokušali krijumčarenje, predati u dalju nadležnost policiji.

Komentara: 0


#   Preševo   droga   marihuana   carina   šverc   Uprava carina
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima