Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дипломирала са десетком, лекар КЦ Ниш сада међу најбољим младим радиолозима у свету

rssBookmark and Share

Ниш 19.08.2021. Јужна Србија Инфо

Поред најсавременије опреме за рад коју УКЦ континуирано занавља и надограђује, највећи капитал наше здравствене установе су млади људи чије квалитете препознаје и респектује и међународна стручна јавност. Једна од оних који су понос медицинског тима УКЦ Ниш је и др Соња Јанковић.

Дипломирала са десетком, лекар КЦ Ниш сада међу најбољим младим радиолозима у свету

Др Соња Јанковић дипломирала је са просечном оценом 10,0, као студент генерације на Медицинском факултету Универзитета у Нишу 2017. године . У оквиру акције запошљавања најбољих дипломираних студената Министарства здравља Републике Србије, постала је 2018.године део колектива Универзитетског клиничког центра у Нишу.

Специјализант четврте године радиологије Универзитетског клиничког центра у Нишу и студент докторских академских студија, др Соња Јанковић, овогодишњи је добитник престижне стипендије - ESOR Visiting Scholarship Programme (European School of Radiology – ESOR), у организацији Европског удружења радиолога (European Society of Radiology - ESR). Докторка Јанковић је један од 36 добитника ове стипендије из целог света, а једини је представник Србије. Своје даље тромесечно усавршавање провешће у европском академском центру, на Департману за радиологију на Универзитетској клиници у Фрајбургу, (Klinik für Radiologie, Universitätsklinikum Freiburg).

Иначе, др Јанковић је тренутно на докторским академским студијама из радиологије, бави се научно-истраживачким радом и презентује радове на националним и интернационалним конгресима. Добитница је бројних награда за постигнуте резултате. Између осталог вишегодишњи је добитник Rising Star i Invest-in-Youth програма Европског конгреса радиологије (ECR). Председник је секције младих радиолога и специјализаната (ESCR Young Club) Европског удружења за кардиоваскуларну радиологију (European Society of Cardiovascular Radiology – ESCR) за 2020-2022. годину. Од овог лета је и рецензент научног часописа European Journal of Radiology (IF 3.539).


#   Ниш   Клинички центар Ниш   радиологија   признање   лекари   Универзитетски клинички центар ниш   Соња Јанковић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима