Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Други Сабор породица са троје и више деце

rssBookmark and Share

Ниш 05.04.2018. Јужна Србија Инфо

Други Сабор породица са троје и више деце одржан је 3. априла у Нишу, у организацији Покрета за децу Три плус. Радост дружења нишких породица, родитеља и деце са представницима Три плус-а уприличена је у топлом амбијенту Позоришта лутака. 

Други Сабор породица са троје и више деце

Други Сабор породица са троје и више деце одржан је 3. априла у Нишу, у организацији Покрета за децу Три плус.

Радост дружења нишких породица, родитеља и деце са представницима Три плус-а уприличена је у топлом амбијенту Позоришта лутака. 

Присутнима су се обратили проф др Драган Батавељић, један од првих бораца против беле куге у Србији, госпођа Љиљана Перовић, Нишлијка, мајка четворо деце и председник Покрета за децу Три плус, господин Владица Гавриловић, отац троје деце. Највеће емоције код свих присутних покренули  су најмлађи, две сестре које су песмом: “Косовски божури” пренеле поруку да се Србија брани рађањем. 

Покрет Три плус представио је своје пројекте “Цена минус за 3+”, поносну картицу која је заживела у Чачку, Лучанима и Гучи, Ужицу, Чајетини, Шапцу, а прикључује се и низ многих локалних самоуправа, “Одржив демографски фонд”, пројекат у оквиру кога су формулисани предлози овог удружења од којих су прва два за већи родитељски додатак за прво и друго дете у потпуности усвојена. Остале предлоге, председник Покрета за децу Три плус, Владица Гавриловић презентовао је присутнима предочене у виду МЕРА СОЦИЈАЛНЕ ПОДРШКЕ И ПОГОДНОСТИ ПОРОДИЦАМА СА ТРОЈЕ И ВИШЕ ДЕЦЕ које би се већим делом спроводиле преко локалних самоуправа,као и изменама пореских закона. Мере које су предложене: 

1.Месечна финансијска накнада до 18.године најмлађег детета
2.Умањене обавеза за комуналне услуге(грејање,вода,смеће
3.Умањење обавеза за порез на имовину
4.Умањење обавеза приликом регистрације возила
5.Бесплатан вртић и једно зимовање-летовање (у току године) за треће и свако наредно дете
6.Бесплатне школске књиге за треће и свако наредно дете
7.Бесплатни школске ужине за треће и свако наредно дете уколико постоје у школама.
8.Бесплатан продужени и целодневни боравак у школама за треће и свако наредно дете.
9.Бесплатан превоз за школску децу из породица са троје и више деце
10.Бесплатан паркинг за породице са троје и више деце
11.Бесплатно тренирање у спортским клубовима, који се финансирају од стране локалних самоуправа
12.Песонализована картица на име мајке која обезбеђује попусте приликом плаћања роба и услуга породицама са троје и више деце
13.Веће студентске стипендије за децу студенте из породица са троје и више деце
14.Национална службе за запошљавање ће родитеље троје и више деце поставити као приоритете уколико се налазе на евиденцији незапослених.
15. Старосну границу за одлазак у пензију мајке са троје и више деце смањити на 55 година.

Покрет за децу Три плус допис са предложеним мерама упутио је и Влади Републике Србије у нади да ће се изменом сета финансијских и пореских закона формирати одржив демографски фонд. 

Следећи сабор породица са троје и више деце заказан је у Крагујевцу, а представници Три плус-а наставиће своје активности усмерене ка побољшању квалитета живота за вишедетне породице као и борбу за привилегије које заслужују у савременом друштву. 

Више информација о свакодневним активностима као и које су локалне самоуправе и компаније узеле учешће у пројекту “Цена минус за 3+” можете потражити на сајту http://triplus.org.rs/ као и на фб страници Три плус.

 

Коментара: 0


#   Ниш   Медијана градска општина   бесплатан превоз   порез на имовину   родитељски додатак   Покрет за децу и младе три плус НВО   Сабор породица са троје и више деце
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима