Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Французи обећали помоћ граду за поновно увођење трамваја?

rssBookmark and Share

Ниш 02.12.2019. Нишке вести, Јужна Србија Инфо

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић и амбасадор Француске Жан Луј Фалкони састали су се данас у Градској кући, а тема разговора била је привредна сарадња.

Фото: zeleznice.in.rs
Фото: zeleznice.in.rs

Булатовић је рекао да ће Француска и Француска развојна агенција пружити подршку граду у за израду студије изводљивости, не само за лаки шински превоз, односно за увођење трамваја, већ и за израду студије изводљивости коришћења земљишта након измештања железничке пруге.

“Ово су активности које нас очекују у наредне три године. Ми смо почели са припремним активностима везаним за саму студију која треба да да одговоре на све изазове новог времена. За реализацију пројекта, као што је изградња постројења за прераду отпадних вода, јако је битно учешће институција које имају велико искуство у тој области, а Француска развојна агенција га наравно има. Ту је и Европска инвестициона банка, да пружи подршку при изради студије, како у финансијску, тако и у експертску”, истакао је Булатовић.

Ми имамо, додао је Булатовић, предлог шта урадити са више стотина хектара земљишта које је сада неискоришћено, а које ће бити слободно након измештања железничке пруге.

Амбасадор Француске Жан Луј Фалкони рекао је да су теме разговора у Градској кући биле и археолошка налазишта у Нишу, постројење за прераду воде, отварање Научно-технолошког парка сарадња малих и средњих предузећа двеју земаља.

Извор: Нишке вести

Коментара: 0


#   Ниш   Француска   Дарко Булатовић   Жан Луи Фалкони   трамвај
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима