Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Francuzi obećali pomoć gradu za ponovno uvođenje tramvaja?

rssBookmark and Share

Niš 02.12.2019. Niške vesti, Južna Srbija Info

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i ambasador Francuske Žan Luj Falkoni sastali su se danas u Gradskoj kući, a tema razgovora bila je privredna saradnja.

Foto: zeleznice.in.rs
Foto: zeleznice.in.rs

Bulatović je rekao da će Francuska i Francuska razvojna agencija pružiti podršku gradu u za izradu studije izvodljivosti, ne samo za laki šinski prevoz, odnosno za uvođenje tramvaja, već i za izradu studije izvodljivosti korišćenja zemljišta nakon izmeštanja železničke pruge.

“Ovo su aktivnosti koje nas očekuju u naredne tri godine. Mi smo počeli sa pripremnim aktivnostima vezanim za samu studiju koja treba da da odgovore na sve izazove novog vremena. Za realizaciju projekta, kao što je izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda, jako je bitno učešće institucija koje imaju veliko iskustvo u toj oblasti, a Francuska razvojna agencija ga naravno ima. Tu je i Evropska investiciona banka, da pruži podršku pri izradi studije, kako u finansijsku, tako i u ekspertsku”, istakao je Bulatović.

Mi imamo, dodao je Bulatović, predlog šta uraditi sa više stotina hektara zemljišta koje je sada neiskorišćeno, a koje će biti slobodno nakon izmeštanja železničke pruge.

Ambasador Francuske Žan Luj Falkoni rekao je da su teme razgovora u Gradskoj kući bile i arheološka nalazišta u Nišu, postrojenje za preradu vode, otvaranje Naučno-tehnološkog parka saradnja malih i srednjih preduzeća dveju zemalja.

Izvor: Niške vesti

Komentara: 0


#   Niš   Francuska   Darko Bulatović   Žan Lui Falkoni   tramvaj
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima