Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Готово извесно да државне матуре 2022. неће бити

rssBookmark and Share

27.01.2021. Танјуг, РТС, Јужна Србија Инфо

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић рекао је да је готово извесно да неће бити државне матуре 2022. године.

Готово извесно да државне матуре 2022. неће бити

Бранко Ружић је најавио да се планира да се друго пилотирање одложи за почетак нове школске 2021/2022. године, уместо у мају, када је првобитно најављено.

"Државна матура је један крупан реформски корак који је потребно припремити не на брзоплет, већ на једна темељан, систематичан начин, јер је у питању између 60.000 и 64.000 свршених средњошколаца, у свакој генерацији", рекао је Ружић за Танјуг.

Ружић, који је присуствовао обележавању славе Свети Сава у школи "Светозар Марковић", захвалио је партнерима из ЕУ који и са стручног и са финансијског аспекта учествују у пројекту државне матуре.

У школама довољно наставника, без већих проблема

У Србији има довољно просветних радника који могу да образовни процес спроведу на најбољи могући начин, изјавио је министар просвете Бранко Ружић, истичући да, уз делимичну пренапрегнутост, током епидемије није било великих проблема у школском систему и да их неће ни бити.

Ружић је у изјави за Танјуг навео да одлука Kризног штаба за сузбијање коронавируса да се старији разреди пребаце на онлајн наставу није била једноставна, те да су и родитељи и наставници све време комуницирали са ресорним министарством.

"Мислим да смо у 99 одсто случајева имали добру двосмерну комуникацију и да су они који су релевантни да донесу такве одлуке, међу којима су и родитељи, учествовали у томе. Сада је, рекао бих, лагоднија ситуација него у периоду до Нове године", рекао је Ружић на питање о примедбама Уније синдиката просветних радника Србије на извођење наставе током епидемије коронавируса.

Коментара: 0


#   школе   средњошколци   Бранко Ружић   Министарство просвете   велика матура   државна матура
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима