Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Још мало па нестало", дистрибуција хуманитарних пакета у Прокупљу при крају

rssBookmark and Share

Прокупље 10.09.2020. Јужна Србија Инфо

У Црвеном крсту Прокупље приводи се крају дистрибуција хуманитарних пакета, намењених прокупачким пензионерима, чије пензије не прелазе износ од 25.000 динара.

"Још мало па нестало", дистрибуција хуманитарних пакета у Прокупљу при крају

У овој организацији наводе, да им је остало да на кућне адресе пензионера, доставе још 1000 пакета. Истичу да сви пензионери, који још увек нису добили пакете, уколико желе, могу да дођу у просторије Црвеног крста и ту их преузму сваког радног дана до 12 часова.

У Црвеном крсту додају да је за овај посао било ангажовано више екипа, које су свакодневно биле на терену, као и да су дистрибуцију обављали уз подршку локалне самоуправе, која је обезбеђивала превоз до сваког места.

Град Прокупље је за ову намену издвојио средства у износу од шест милиона динара, тако да ће пакете са основним животним намирницама добити  6.592 пензионера, на градском и сеоском подручју Прокупља.

Поред ових пакета, запослени и волонтери у овој организацији, раде и на дистрибуцији пакета са храном и средствима за хигијену из Фондације „Владе Дивац“. Реч је о 403 пакета,  које ће најпре добити корисници туђе неге, а све што преостане, биће подељено социјално угроженим лицима.

Коментара: 0


#   Прокупље   Црвени крст орг.   Владе Дивац   хуманитарна акција   пензионери   пакети са храном
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима