Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Još malo pa nestalo", distribucija humanitarnih paketa u Prokuplju pri kraju

rssBookmark and Share

Prokuplje 10.09.2020. Južna Srbija Info

U Crvenom krstu Prokuplje privodi se kraju distribucija humanitarnih paketa, namenjenih prokupačkim penzionerima, čije penzije ne prelaze iznos od 25.000 dinara.

"Još malo pa nestalo", distribucija humanitarnih paketa u Prokuplju pri kraju

U ovoj organizaciji navode, da im je ostalo da na kućne adrese penzionera, dostave još 1000 paketa. Ističu da svi penzioneri, koji još uvek nisu dobili pakete, ukoliko žele, mogu da dođu u prostorije Crvenog krsta i tu ih preuzmu svakog radnog dana do 12 časova.

U Crvenom krstu dodaju da je za ovaj posao bilo angažovano više ekipa, koje su svakodnevno bile na terenu, kao i da su distribuciju obavljali uz podršku lokalne samouprave, koja je obezbeđivala prevoz do svakog mesta.

Grad Prokuplje je za ovu namenu izdvojio sredstva u iznosu od šest miliona dinara, tako da će pakete sa osnovnim životnim namirnicama dobiti  6.592 penzionera, na gradskom i seoskom području Prokuplja.

Pored ovih paketa, zaposleni i volonteri u ovoj organizaciji, rade i na distribuciji paketa sa hranom i sredstvima za higijenu iz Fondacije „Vlade Divac“. Reč je o 403 paketa,  koje će najpre dobiti korisnici tuđe nege, a sve što preostane, biće podeljeno socijalno ugroženim licima.

Komentara: 0


#   Prokuplje   Crveni krst org.   Vlade Divac   humanitarna akcija   penzioneri   paketi sa hranom
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima