Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поплављена сала Опште болнице, примају само хитне

rssBookmark and Share

Лесковац 10.04.2019. Фонет, Мондо

У недавно реконструисаној Општој болници у Лесковцу од кише "процурело" у соби где је компјутерски сервер уређај, па су пацијенте на Радиологији морали да прегледају и раде им анализе старим апаратима, а и то само ако су "ургентни".

Фото: С. Стојановић, Мондо
Фото: С. Стојановић, Мондо

Директор лесковачке Опште болнице, Небојша Димитријевић, рекао је данас ФоНету да је "због обилних падавина" у уторак поплављена сервер сала, због чега су све анализе и прегледи на одељењу радиологије, у лаборатотији и Ургентном центру морале да се раде на старим уређајима, а примани су само хитни случајеви.

Димитријевић је казао да екипе раде на санирању и уклањању проблема, а још се не зна да ли је главни болнички компјутерски сервер оштећен. Ако се то десило, каже да су извођачи радова на реконструкцији болнице дужни да надокнаде штету.

Због поплаве у сервер сали болница јуче није имала интернет, због чега није било могуће радити компјутеризоване анализе, а нису могле ни да се шаљу и примају фактуре, као и обрачун плата.

"На сву срећу имамо посебно складиштење података, чије чување посебно плаћамо", рекао је Димитријевић, додавши да очекују да ће до краја дана све бити враћено у функцију.

Реконструкција лесковачке болнице, вредна око 20 милиона евра, обавља се преко Канцеларије за јавна улагања, која је одабрала извођача радова.

Обнова је почела од северног дела болнице, а извођачи радова су скинули кров и заштиту која је ту постојала.

Димитријевић каже да је постављена друга заштита, али да то, очигледно, није било добро урађено, па је већ после прве обилније кише дошло до поплаве.

Коментара: 0


#   Лесковац   Небојша Димитријевић   Општа болница Лесковац
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима