Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Све више оболелих на лечењу - Лесковачка болница поново у ковид систему, пацијенти углавном невакцинисани

rssBookmark and Share

Лесковац 09.09.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Последњих шест дана проценат позитивних у односу на тестиране у Јабланичком округу је између 21 и 29 одсто, што је слично статистици из априла.

Фото: screenshot
Фото: screenshot

Директор Опште болнице Лесковац др Небојша Димитријевић,
каже за РТС да је од данас та здравствена установа поново ушла у ковид систем, додајући да је 70 постеља спремно за пријем пацијената.

Како наводи, у претходном периоду пацијенте са тежом клиничком сликом превожени су у Крушевац, али су тамо сви капацитети попуњени.

"Инфективно одељење већ је отворено за ковид пацијенте као и зграда службе физикалне медицине, а за пријем оболелих спремно је и грудно одељење", наводи Димитријевић.

Указује да је старосна структура пацијената од 25 па до преко 85 година. "Тежи случајеви су углавном код невакцинсаних. Они захтевају кисеоничку потпору а неки од њих и интензивну негу", додаје Димитријевић.

Према његовим речима, у Општој болници Лесковац вакцинисано је преко 90 одсто запослених, а одређени број због болести не могу да приме вакцину или су недавно прележали ковид, док је њих пет одсто одбило да се имунизује.

"Такви запослени радиће само административне и друге послове, неће бити у контакту са пацијентима", наглашава Димитријевић.


#   Лесковац   Небојша Димитријевић   Општа болница Лесковац   ковид болница
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима