Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sve više obolelih na lečenju - Leskovačka bolnica ponovo u kovid sistemu, pacijenti uglavnom nevakcinisani

rssBookmark and Share

Leskovac 09.09.2021. RTS, Južna Srbija Info

Poslednjih šest dana procenat pozitivnih u odnosu na testirane u Jablaničkom okrugu je između 21 i 29 odsto, što je slično statistici iz aprila.

Foto: screenshot
Foto: screenshot

Direktor Opšte bolnice Leskovac dr Nebojša Dimitrijević,
kaže za RTS da je od danas ta zdravstvena ustanova ponovo ušla u kovid sistem, dodajući da je 70 postelja spremno za prijem pacijenata.

Kako navodi, u prethodnom periodu pacijente sa težom kliničkom slikom prevoženi su u Kruševac, ali su tamo svi kapaciteti popunjeni.

"Infektivno odeljenje već je otvoreno za kovid pacijente kao i zgrada službe fizikalne medicine, a za prijem obolelih spremno je i grudno odeljenje", navodi Dimitrijević.

Ukazuje da je starosna struktura pacijenata od 25 pa do preko 85 godina. "Teži slučajevi su uglavnom kod nevakcinsanih. Oni zahtevaju kiseoničku potporu a neki od njih i intenzivnu negu", dodaje Dimitrijević.

Prema njegovim rečima, u Opštoj bolnici Leskovac vakcinisano je preko 90 odsto zaposlenih, a određeni broj zbog bolesti ne mogu da prime vakcinu ili su nedavno preležali kovid, dok je njih pet odsto odbilo da se imunizuje.

"Takvi zaposleni radiće samo administrativne i druge poslove, neće biti u kontaktu sa pacijentima", naglašava Dimitrijević.


#   Leskovac   Nebojša Dimitrijević   Opšta bolnica Leskovac   kovid bolnica
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima