Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Локална самуправа у Врању на 3, Ниш на 8. месту по транспарентности

rssBookmark and Share

Ниш 18.05.2017. Јужна Србија Инфо

Организација „Транспарентност Србија“ спровела је и ове као и пре две године, истраживање под називом "Индекс транспарентности локалне самоуправе у Србији", које је реализовано уз финансијску помоћ Мисије Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) у Србији.

Локална самуправа у Врању на 3, Ниш на 8. месту по транспарентности

На основу исте методологије као и пре две године, уз модификовање и прецизирање неколико индикатора, овога пута је оцењено и рангирано 15 јединица локалне самоуправе у Србији - оне које су биле међу најбоље оцењеним 2015. године. Град Врање у овом рангирању има индекс 62, на скали од 0 до 100, што је два поена боље него пре две године и на трећем је месту са истим бројем поена,  као и другопласирана општина Рашка.

На првом месту је град Панчево са 67 поена. Од већих градова, Нови Сад је на 7. месту, Ниш на 8, а Београд на 13. месту.

„Желимо да укажемо да, посматрано по категоријама, Врање има високе оцене у области доступности информација о раду Скупштине града и Градског већа, као и у области буџета“, наводи се у извештају Транспарентности Србија за 2017. годину, у коме се, такође истиче, да постоји велики простор за повећање индекса кроз спровођење појединих мера.

Линк за преглед транспарентности локалних самоуправа:

Indeks transparentnosti lokalnih samouprava za 2017.


#   Ниш   Врање   Београд   Транспарентност (орг)   Нови Сад   локална самоуправа   ОЕБС   Град Врање   транспарентно
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима