Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш предњачи у борби против трговине људима (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Ниш 19.05.2022. Јужна Србија Инфо

На иницијативу Градоначелнице Ниша Драгане Сотировски, одмах по формирању нове извршне власти, оформљен је Локални тим за борбу трговине људима. Ово тело састављено је од представника свих надлежних институција: полиције, тужилаштва, суда, социјалних установа а град све координира и то се показало изузетно успешним у пракси.

Ниш предњачи у борби против трговине људима (ВИДЕО)

Ово је истакла заменица градоначелнице Душица Давидовић у разговору са представницима организације ГРЕТА Савета Европе која оцењује резултате у борби против трговине људима.

Ове године, како је рекла Асја Жујо из ГРЕТЕ оцењује се могућност приступа правди и делотворност  правних лекова за жртве трговине људима. Резултати анализе која се ради у Србији биће презентовани Савету Европе следеће године.

По речима Душице Давидовић заменице градоначелнице, Ниш је, међу првима у Србији, усвојио документа, везана за ову тему, која је за локалне самоуправе препоручио Савет Европе.

У последњих пар година, било је много активности, од едукације до конкретних акција, не само за људе који су у мигрантској кризи, већ и за наше грађане из рањивих категорија.

Ниш је, први у Србији, покренуо акцију против сексуалног злостављања деце, а у оквиру овог пројекта, ускоро ће у Регионалној сигурној кући, бити отворено, саветовалиште за децу у ризику и децу која трпе најтеже облике насиља, рекла је заменица градоначелнице.

ВИДЕО: АМ ПРЕС

 


#   Ниш   Душица Давидовић   трговина људима   ГРЕТА орг трговина људима
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима