Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš prednjači u borbi protiv trgovine ljudima (VIDEO)

rssBookmark and Share

Niš 19.05.2022. Južna Srbija Info

Na inicijativu Gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, odmah po formiranju nove izvršne vlasti, oformljen je Lokalni tim za borbu trgovine ljudima. Ovo telo sastavljeno je od predstavnika svih nadležnih institucija: policije, tužilaštva, suda, socijalnih ustanova a grad sve koordinira i to se pokazalo izuzetno uspešnim u praksi.

Niš prednjači u borbi protiv trgovine ljudima (VIDEO)

Ovo je istakla zamenica gradonačelnice Dušica Davidović u razgovoru sa predstavnicima organizacije GRETA Saveta Evrope koja ocenjuje rezultate u borbi protiv trgovine ljudima.

Ove godine, kako je rekla Asja Žujo iz GRETE ocenjuje se mogućnost pristupa pravdi i delotvornost  pravnih lekova za žrtve trgovine ljudima. Rezultati analize koja se radi u Srbiji biće prezentovani Savetu Evrope sledeće godine.

Po rečima Dušice Davidović zamenice gradonačelnice, Niš je, među prvima u Srbiji, usvojio dokumenta, vezana za ovu temu, koja je za lokalne samouprave preporučio Savet Evrope.

U poslednjih par godina, bilo je mnogo aktivnosti, od edukacije do konkretnih akcija, ne samo za ljude koji su u migrantskoj krizi, već i za naše građane iz ranjivih kategorija.

Niš je, prvi u Srbiji, pokrenuo akciju protiv seksualnog zlostavljanja dece, a u okviru ovog projekta, uskoro će u Regionalnoj sigurnoj kući, biti otvoreno, savetovalište za decu u riziku i decu koja trpe najteže oblike nasilja, rekla je zamenica gradonačelnice.

VIDEO: AM PRES

 

Komentara: 0


#   Niš   Dušica Davidović   trgovina ljudima   GRETA org trgovina ljudima
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima