Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишка Клиника за ортопедију понела име академика професора др Милорада Митковића

rssBookmark and Share

Ниш 21.01.2022. Јужна Србија Инфо

Нишка Клиника за ортопедију и трауматологију УКЦ, од 19.јануара носи име једног од највећих имена српске ортопедије академика професора др Милорада Митковића.

Нишка Клиника за ортопедију понела име академика професора др Милорада Митковића

 "Универзитетски клинички центар је био, јесте и биће поносан, што је академик Милорад Митковић био део лекарског тима, директор 21 годину, што је оставио легат десетинама и стотинама лекара, који су захваљујући њему, могли да пруже делић, или све оно што је пружао професор Митковић и све оне награде које је заслужио је мало, наспрам онога што је он дао својој земљи, друштву, пацијентима у своме граду, али и у другим земљама и градовима“, рекао је на комеморацији академика Митковића први човек УКЦ професор др Зоран Перишић када је и обећао да ће покренути иницијативу да ортопедска клиника нишког Универзитетског клиничког центра понесе његово име и да га на тај начин, вечно сачувамо од заборава. Сада је обећање и реализовано.

Професор Милорад Митковић, био је један од првих сталних чланова САНУ и члан многих стручних удружења и организација. Аутор је више стотина научних радова и неколико стручних уџбеника и добитник многих домаћих и међународних награда и признања.

Професор др Милорад Митковић, преминуо је  7. априла 2021.године, у својој 71. години, у касним вечерњим сатима у Универзитетском клиничком центру, где је водио вишедневну битку за живот лечећи се од болести изазване Ковидом-19.

 


#   Ниш   Клиника за ортопедију   академик   САНУ   Милорад Митковић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима