Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ново елитно насеље, уређење простора код рампе, бувља, ауто-пијаца и много тога у плану на Палилули...

rssBookmark and Share

Ниш 10.02.2024. Јужна Србија Инфо

На хитној седници Градске општине Палилула донета је одлука која ће значајно утицати на урбанистички пејзаж овог дела Ниша. Имање Пољопривредно-индустријског комбината ће бити претворено у градско земљиште, а на том простору ће бити изграђено елитно насеље које ће се протезати на око 200 хектара изнад Делијског Виса.

Фото: Архива ГО Палилула
Фото: Архива ГО Палилула

Ова одлука представља важан корак ка трансформацији овог подручја и могла би да има дугорочне последице на развој и квалитет живота у овом делу града.

Измене Генералног урбанистичког плана (ГУП-а) такође обухватају проширење Кванташке пијаце, која је већ сада важан трговачки центар у овом делу Ниша. Поред тога, планирана је изградња бувље пијаце, ауто пијаце и полигона за ауто пијаце. Ово проширење пијаце ће додатно обогатити понуду и пружити више могућности за трговину и размену робе.

Председник општине Палилула, Бата Вучковић, истакао је да ће овим планом бити решен дугогодишњи проблем поплава на овом подручју, као и да ће бити предвиђена инфраструктура комуналне и објекти од општег интереса, укључујући пијацу, обданиште и школу. Такође је нагласио да Палилула има велики развојни потенцијал, посебно на јужном ободу града, и да ће у будућности бити обухваћен и простор према Селичевици, који нуди могућности за развој туризма.

Седница Градске општине Палилула је сазвана по хитном поступку како би се обезбедило претходно мишљење о изменама ГУП-а пре седнице Скупштине Града Ниша, на којој ће бити донета коначна одлука. Ова одлука има потенцијал да значајно утиче на будући развој Палилуле и целокупног јужног дела града Ниша.


#   Ниш   Братислав Вучковић   Палилула ГО   ГУП
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима