Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Novo elitno naselje, uređenje prostora kod rampe, buvlja, auto-pijaca i mnogo toga u planu na Paliluli...

rssBookmark and Share

Niš 10.02.2024. Južna Srbija Info

Na hitnoj sednici Gradske opštine Palilula doneta je odluka koja će značajno uticati na urbanistički pejzaž ovog dela Niša. Imanje Poljoprivredno-industrijskog kombinata će biti pretvoreno u gradsko zemljište, a na tom prostoru će biti izgrađeno elitno naselje koje će se protezati na oko 200 hektara iznad Delijskog Visa.

Foto: Arhiva GO Palilula
Foto: Arhiva GO Palilula

Ova odluka predstavlja važan korak ka transformaciji ovog područja i mogla bi da ima dugoročne posledice na razvoj i kvalitet života u ovom delu grada.

Izmene Generalnog urbanističkog plana (GUP-a) takođe obuhvataju proširenje Kvantaške pijace, koja je već sada važan trgovački centar u ovom delu Niša. Pored toga, planirana je izgradnja buvlje pijace, auto pijace i poligona za auto pijace. Ovo proširenje pijace će dodatno obogatiti ponudu i pružiti više mogućnosti za trgovinu i razmenu robe.

Predsednik opštine Palilula, Bata Vučković, istakao je da će ovim planom biti rešen dugogodišnji problem poplava na ovom području, kao i da će biti predviđena infrastruktura komunalne i objekti od opšteg interesa, uključujući pijacu, obdanište i školu. Takođe je naglasio da Palilula ima veliki razvojni potencijal, posebno na južnom obodu grada, i da će u budućnosti biti obuhvaćen i prostor prema Seličevici, koji nudi mogućnosti za razvoj turizma.

Sednica Gradske opštine Palilula je sazvana po hitnom postupku kako bi se obezbedilo prethodno mišljenje o izmenama GUP-a pre sednice Skupštine Grada Niša, na kojoj će biti doneta konačna odluka. Ova odluka ima potencijal da značajno utiče na budući razvoj Palilule i celokupnog južnog dela grada Niša.


#   Niš   Bratislav Vučković   Palilula GO   GUP
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima