Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Обележена 109. годишњица Брегалничке битке

rssBookmark and Share

Врање 02.07.2022. Јужна Србија Инфо

У организациjи Владе Републике Србиjе и Одбора за неговање традициjа ослободилачких ратова Србиjе и у сарадњи са градом Штип и удружењима Срба у Северноj Македониjи, 29.јуна jе на брду Каленица код Штипа, обележена 109. годишњица Брегалничке битке.

Обележена 109. годишњица Брегалничке битке

Венце и цвеће положили су: државни секретар Министарства за рад, борачка и социjална питања Миодраг Капор, изасланик Министарства одбране, потпуковник Вуjица Вукобратов, амбасадорка Републике Србиjе у Северноj Македониjи Невена Jовановић, заступник Срба у Собрању Иван Стоjиљковић, делегациjе Штипа, Врања, Буjановца, представници Воjног синдиката Србиjе, као и делегациjе удружења Срба у Северноj Македониjи. На церемониjи одавања поште страдалим jунацима говорили су државни секретар Миодраг Капор и градоначелник Штипа Иван Jорданов. Након завршетка церемониjе, званичне делегациjе наставиле су пут Велеса, где су положили венце и цвеће на спомен костурницу у селу Карасларе код Велеса.

У име Града Врања, венце су положиле градска већница Изабела Савић и председница Удружења потомака ратника ослободилачких ратова Србиjе до 1918, Оливера Ђорђевић.


#   Врање   први светски рат   Република Северна Македонија   Брегалничка битка   Штип
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима