Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отворена врата од 7 до 7, предлози, молбе и жалбе код начелнице Сотировски

rssBookmark and Share

Ниш 11.04.2018. З.С. Јужна Србија Инфо

Јуче су грађани по трећи пут ове године имали прилику да разаговарају са начелницим Нишавског управног округа Драганом Сотировски, у дану "Отворених врата".

Отворена врата од 7 до 7, предлози, молбе и жалбе код начелнице Сотировски

Разговори су трајали од 7 ујутру до 7 часова увече, готово без паузе.

Као до сада, као предходна два пута у дану "Отворених врата" у Округу, грађани, грађанска удружења, представници мањинских заједница, представници Нишке епархије и многи други у разговору са начелницом Сотировски изнели су своје проблеме, молбе, предлоге, па и захтеве, а све у нади да ће на овај начин у непосредном контакту пронаћи начин, или пут ка решавању многих проблема који их притискају.

Нишавски округ јуче су посетили и представници ромске заједнице, на челу са Јованом Дамјановићем, председником Светске организације Рома. 

У више него конструктивном разговору око проблема нишких Рома који сакупљају амбалажни отпад и њиховог односа са ЈКП "Медиана", неспоразум је покренут са нулте тачке и већ данас, на предлог начелнице Нишавског округа Драгане Сотировски, одржан је састанак у Градској кући, на коме су уз присуство градоначелника Ниша Дарка Булатовића и директора Медиане, договорене даље акције ка решавању насталог проблема, који се тиче откупа поменутог отпада.

У току дана, изнет је и предлог плана измештања Кванташке пијаце, а грађани су се жалили начелници на присутан проблем корупције у многим областима.

Такође, предложена је и једна лепа иницијатива, да Округ и локалне самоуправе предложе председништву Србије, Илејн Лејкок из Велике Британије, познату хуманитарку, за једно од највиших одликовања. Познато је да је Илејн донирала у нашој земљи више милиона евра у разне хумане сврхе, од 1993. године до данас.

"Дан је био дугачак, али задовољство је веће, када знате да су се неки "путеви" отворили и да смо се приближили ка решењу проблема грађана који су данас посетили Округ", рекла је задовољно Драгана Сторивски. 

Коментара: 0


#   Ниш   Роми   Драгана Сотировски   Нишавски округ   грађани   корупција   проблеми   Нишавски управни округ   Дан отворених врата   Јован Дамјановић
@GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима