Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvorena vrata od 7 do 7, predlozi, molbe i žalbe kod načelnice Sotirovski

rssBookmark and Share

Niš 11.04.2018. Z.S. Južna Srbija Info

Juče su građani po treći put ove godine imali priliku da razagovaraju sa načelnicim Nišavskog upravnog okruga Draganom Sotirovski, u danu "Otvorenih vrata".

Otvorena vrata od 7 do 7, predlozi, molbe i žalbe kod načelnice Sotirovski

Razgovori su trajali od 7 ujutru do 7 časova uveče, gotovo bez pauze.

Kao do sada, kao predhodna dva puta u danu "Otvorenih vrata" u Okrugu, građani, građanska udruženja, predstavnici manjinskih zajednica, predstavnici Niške eparhije i mnogi drugi u razgovoru sa načelnicom Sotirovski izneli su svoje probleme, molbe, predloge, pa i zahteve, a sve u nadi da će na ovaj način u neposrednom kontaktu pronaći način, ili put ka rešavanju mnogih problema koji ih pritiskaju.

Nišavski okrug juče su posetili i predstavnici romske zajednice, na čelu sa Jovanom Damjanovićem, predsednikom Svetske organizacije Roma. 

U više nego konstruktivnom razgovoru oko problema niških Roma koji sakupljaju ambalažni otpad i njihovog odnosa sa JKP "Mediana", nesporazum je pokrenut sa nulte tačke i već danas, na predlog načelnice Nišavskog okruga Dragane Sotirovski, održan je sastanak u Gradskoj kući, na kome su uz prisustvo gradonačelnika Niša Darka Bulatovića i direktora Mediane, dogovorene dalje akcije ka rešavanju nastalog problema, koji se tiče otkupa pomenutog otpada.

U toku dana, iznet je i predlog plana izmeštanja Kvantaške pijace, a građani su se žalili načelnici na prisutan problem korupcije u mnogim oblastima.

Takođe, predložena je i jedna lepa inicijativa, da Okrug i lokalne samouprave predlože predsedništvu Srbije, Ilejn Lejkok iz Velike Britanije, poznatu humanitarku, za jedno od najviših odlikovanja. Poznato je da je Ilejn donirala u našoj zemlji više miliona evra u razne humane svrhe, od 1993. godine do danas.

"Dan je bio dugačak, ali zadovoljstvo je veće, kada znate da su se neki "putevi" otvorili i da smo se približili ka rešenju problema građana koji su danas posetili Okrug", rekla je zadovoljno Dragana Storivski. 

Komentara: 0


#   Niš   Romi   Dragana Sotirovski   Nišavski okrug   građani   korupcija   problemi   Nišavski upravni okrug   Dan otvorenih vrata   Jovan Damjanović
#GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima