Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одржан Округли сто о градском буџету

rssBookmark and Share

Ниш 15.11.2018. Јужна Србија Инфо

У Градској кући у Нишу данас је одржан округли сто на тему “Отворено о буџету – Како до партиципативнијег и транспарентнијег буџета Града Ниша”. Организатори овог скупа су Центар за развој грађанског друштва Протекта и Град Ниш.

Одржан Округли сто о градском буџету

Идеја округлог стола  је да се на једном месту окупе представници градских и општинских институција,организације цивилног друштва и медија како би сви заједно сагледали проблематику израде и потрошње градског буџета, постојеће активности и динамику израде буџета за 2019. годину.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић рекао је да су овакви скупови један од начина да се чују мишљења свих који желе да се укључе у процес израде буџета.

“Ја сам са сарадницима протекла два месеца обилазио грађане и у најудаљенијим селима како би чули њихове предлоге када је у питању буџет “, рекао је градоначелник и најавио још неколико јавних расправа пре доношења најзначајнијег градског акта .

Идеја овог округлог стола је да се креирају нови механизми за укључивање грађана у предлагање и грађанско надгледање утрошка градског буџета.

Презентовани су и примери добре праксе из Србије на тему партиципације грађана у изради буџета.

Поред градоначелника Ниша, на округлом столу говорили су и начелница Градског Секретеријата за финансије, Данијела Спасовић, представник ПРОТЕКТА-е, Милан Стефановић и представник Медиja и реформ центра, Небојша Ранчић.

Коментара: 0


#   Ниш   буџет   Дарко Булатовић   округли сто   Протекта удружење
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима