Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Održan Okrugli sto o gradskom budžetu

rssBookmark and Share

Niš 15.11.2018. Južna Srbija Info

U Gradskoj kući u Nišu danas je održan okrugli sto na temu “Otvoreno o budžetu – Kako do participativnijeg i transparentnijeg budžeta Grada Niša”. Organizatori ovog skupa su Centar za razvoj građanskog društva Protekta i Grad Niš.

Održan Okrugli sto o gradskom budžetu

Ideja okruglog stola  je da se na jednom mestu okupe predstavnici gradskih i opštinskih institucija,organizacije civilnog društva i medija kako bi svi zajedno sagledali problematiku izrade i potrošnje gradskog budžeta, postojeće aktivnosti i dinamiku izrade budžeta za 2019. godinu.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da su ovakvi skupovi jedan od načina da se čuju mišljenja svih koji žele da se uključe u proces izrade budžeta.

“Ja sam sa saradnicima protekla dva meseca obilazio građane i u najudaljenijim selima kako bi čuli njihove predloge kada je u pitanju budžet “, rekao je gradonačelnik i najavio još nekoliko javnih rasprava pre donošenja najznačajnijeg gradskog akta .

Ideja ovog okruglog stola je da se kreiraju novi mehanizmi za uključivanje građana u predlaganje i građansko nadgledanje utroška gradskog budžeta.

Prezentovani su i primeri dobre prakse iz Srbije na temu participacije građana u izradi budžeta.

Pored gradonačelnika Niša, na okruglom stolu govorili su i načelnica Gradskog Sekreterijata za finansije, Danijela Spasović, predstavnik PROTEKTA-e, Milan Stefanović i predstavnik Medija i reform centra, Nebojša Rančić.

Komentara: 0


#   Niš   budžet   Darko Bulatović   okrugli sto   Protekta udruženje
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima