Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Опрезна изјава министра Лончара: Покушаћемо да изградимо још једну болницу у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 14.04.2021. Јужна Србија Инфо

Иако су многи медији пренели да је "изградња још једне болнице у Нишу" готово извесна, министар здравља Златибор Лончар био је нешто опрезнији и изјавио је данас током посете Нишу да ће сви заједно уложити напор да се у највећем граду на Нишави изгради још једна болница, као у Батајници, која би била ковид док траје епидемија, а након тога би постала градска болница.

Опрезна изјава министра Лончара: Покушаћемо да изградимо још једну болницу у Нишу

"Разговарали смо о улагањима у Ниш. Сложили смо се сви да покушамо да изградимо једну болницу, као што је она у Батајници и она која ће се градити у Новом Саду", рекао је Лончар новинарима, након откривања спомен плоче др Миодрагу Лазићу.

Министар је рекао да већ постоји и локација за ту болницу, на улазу у Ниш, са свим неопходним инфраструктурним предусловима.

"Док траје корона, та болница би била ковид, а после тога би била градска болница. Тако би се растеретио КЦ Ниш, а град би коначни имао градску болницу, као прелаз између Дома здравља и Клиничког центра", рекао је Лончар.

Он је додао да је Нишу потребна још једна поликлиника, за коју ће бити урађен идејни пројекат.

Такође, градоначелница Драгана Сотировски у својим ранијим залагала се за изградњу опште или градске болнице граду као секундарни вид здравства.

Министар је указао и на проблем паркирања око Клиничког центра у Нишу, и додао да је налог да се то реши.

"Нигде на свету не постоји да аутом дођете до ординације, да оставите ауто и да се задржите колико год вам треба. Најскупљи сат је испред болница. Можете да се задржите само колико је неопходно да оставите пацијента и да изађете", рекао је Лончар.


#   Ниш   болница   Драгана Сотировски   изградња   Златибор Лончар   Министарство здравља   Миодраг Лазић   Универзитетски клинички центар ниш
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима