Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Oprezna izjava ministra Lončara: Pokušaćemo da izgradimo još jednu bolnicu u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 14.04.2021. Južna Srbija Info

Iako su mnogi mediji preneli da je "izgradnja još jedne bolnice u Nišu" gotovo izvesna, ministar zdravlja Zlatibor Lončar bio je nešto oprezniji i izjavio je danas tokom posete Nišu da će svi zajedno uložiti napor da se u najvećem gradu na Nišavi izgradi još jedna bolnica, kao u Batajnici, koja bi bila kovid dok traje epidemija, a nakon toga bi postala gradska bolnica.

Oprezna izjava ministra Lončara: Pokušaćemo da izgradimo još jednu bolnicu u Nišu

"Razgovarali smo o ulaganjima u Niš. Složili smo se svi da pokušamo da izgradimo jednu bolnicu, kao što je ona u Batajnici i ona koja će se graditi u Novom Sadu", rekao je Lončar novinarima, nakon otkrivanja spomen ploče dr Miodragu Laziću.

Ministar je rekao da već postoji i lokacija za tu bolnicu, na ulazu u Niš, sa svim neophodnim infrastrukturnim preduslovima.

"Dok traje korona, ta bolnica bi bila kovid, a posle toga bi bila gradska bolnica. Tako bi se rasteretio KC Niš, a grad bi konačni imao gradsku bolnicu, kao prelaz između Doma zdravlja i Kliničkog centra", rekao je Lončar.

On je dodao da je Nišu potrebna još jedna poliklinika, za koju će biti urađen idejni projekat.

Takođe, gradonačelnica Dragana Sotirovski u svojim ranijim zalagala se za izgradnju opšte ili gradske bolnice gradu kao sekundarni vid zdravstva.

Ministar je ukazao i na problem parkiranja oko Kliničkog centra u Nišu, i dodao da je nalog da se to reši.

"Nigde na svetu ne postoji da autom dođete do ordinacije, da ostavite auto i da se zadržite koliko god vam treba. Najskuplji sat je ispred bolnica. Možete da se zadržite samo koliko je neophodno da ostavite pacijenta i da izađete", rekao je Lončar.


#   Niš   bolnica   Dragana Sotirovski   izgradnja   Zlatibor Lončar   Ministarstvo zdravlja   Miodrag Lazić   Univerzitetski klinički centar niš
#GradonacelnicaN @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima