Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Оснажена и без страха жена", сигурна будућност Србије, порука са хуманитарне ревије

rssBookmark and Share

Ниш 25.01.2019. Е.О. Кацуљ, Јужна Србија Инфо

У нишком хотелу "Тами резиденс" је одржана модна ревија иницирана са циљем прикупљања средстава за помоћ економском оснаживању штићеница Сигурне куће

Фото: Јужна Србија, Е.О. Коцуљ
Фото: Јужна Србија, Е.О. Коцуљ

Синоћ је у нишком хотелу "Тами резиденс", уз учешће јавних личности у улози модела, присуство великог броја Нишлија и гостију из градова југа Србије и Босне и Херцеговине, одржана модна ревија иницирана од стране Европске иницијативе пословних жена, "Еврожена", Сигурне куће у Нишу и Куће кластера.

Циљ  организовања модне ревије је био да се добровољним прилозима прикупе средства којима би се помогло економском оснаживању штићеница Сигурне куће.

Милва Игњатовић, испред Европске иницијативе пословних жена "Еврожена", окупила је десетак српских произвођача текстила који су своје производе показали под заједничким брендом “Евро жена”.

Како је казала приликом организовања овог догађаја, сврха ревије је племенита и циљ је да се представе модне брендови на што биљи начин. Позване су еминентни креатори из Пирота, Сврљига, Беле Паланке да се придруже и да на најбољи начин представе српску привреду и брендове са југа Србије и текстилне индустрије. 

"Ми смо смишљали најлепше говоре да вам се захвалимо али реч из срца је најделотворнија. Свима вама се захваљујем јер овако нешто не може да подржи, нити да буде присутан неко ко нема велико срце. Годинама сам организовала модне ревије, више од двадесет година сам у неком модном послу али никад ми није било теже нешто организовати него ово сада, пре свега јер сам имала велику одговорност да одрадимо ревију најбоље што можемо, са људима који нису професионалци што се тиче модне писте, али су су велики зналци и професионалци у својим браншама. Сви су се одазвали без размишљања а ја сам имала велику одговорност да тај њихов реноме и репутацију и имиџ који су годинама градили употпунимо и да ни са једним нашим гестом не доведемо до тога да им вечерас не буде лепо и да се осећају непријатно.“, рекла је Милва Игњатовић.

Као што је и казала било је то вече позитивна енергије у коме су се у улози манекена опробале углавном даме и по неки господин из јавног живота – професори, доктори, новинари, директори…  

Соња Шћекић, директорка Сигурне куће у Нишу изразила је велико задовољство организацијом догађаја који има племенити циљ, помоћи женама које се налазе у Сигурној кући у Нишу.

“Свака подршка жртвама насиља је од великог значаја. На овај начин се шаље порука да нису саме, да нису заборављене од стране друштва".

Она се топло захвалила иницијаторима Европскј иницијативи пословних жена, "Еврожена", али и свим учесницима на хуманости.

“Вечерас ће на овој модној ревији бити лепе и веселе. Лепо би било да све жене, свакога дана буду увдк такве”, рекла је Соња Шћекић.

Новац који је прикупљен са ревије намењен је  економском оснаживању и обуци жена које се налазе у Сигурној кући али и развоју женског предузетништву на југу Србије.

Хуманитарни ефекат био је видљив у одазиву многих јавних личности који су учествовали у ревији, носили моделе и прошетали пистом.

Како је рекла др Данка Милојковић из Куће кластера, организације која својим постојањем и радом ствара амбијент за одрживи социо економски развој југа земље:

“Ово је први овакав догађај у Нишу, и пуно ентузијазма и љубави је овде укључено. Идеју су препознали многи важни људи. Живимо у сиромашној средини која је допринела да већина и духовно осиромаши. Слични догађају треба да добију шансу и допринесу подизању културе и хуманости међу људима”.  

Учешће свих присутних било од велике важности за успешност организације, али мора се поменути учешће две начелнице округа Нишавског и Пиротског округа Драгане Сотировски Драгане Тончић, које су личним учешћем подржале пионирски подухват. То је изазвало велико одобравање на самој ревији, али позитивне реакције на друштвеним мрежама.

“Још пуно тога заједно морамо урадити на изградњи друштвено одговорног и хуманог друштва. Хвала Вам што сте били диван пример српске породице, хуманости на делу и пример како Вас  је висока функција још више приближила грађанима” порука је Данке Милојковић из Куће кластера начелници Нишавског округа Драгани Сотировски која је са својом породицом узела учешће на ревији.

Сигурна кућа у којој тренутно налази осам жена и десеторо деце, ће уз средства која су прикупљена добити још две донације друштвено одговорних фирми а то је велики радни сто који ће се користити за обуку жена у Сигурној кући и Eco-TermoInteCH doo Ниш конвектор марке ETICH.

Коментара: 0


#   Ниш   Драгана Сотировски   сигурна кућа   Соња Шћекић   Здравко Стојнић   хуманитарна акција   модна ревија   професионалци   Данка Милојковић   Оснажена - ревија   Милва Игњатовић
#GradonacelnicaN @LubrisExtra @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима