Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Osnažena i bez straha žena", sigurna budućnost Srbije, poruka sa humanitarne revije

rssBookmark and Share

Niš 25.01.2019. E.O. Kaculj, Južna Srbija Info

U niškom hotelu "Tami rezidens" je održana modna revija inicirana sa ciljem prikupljanja sredstava za pomoć ekonomskom osnaživanju štićenica Sigurne kuće

Foto: Južna Srbija, E.O. Koculj
Foto: Južna Srbija, E.O. Koculj

Sinoć je u niškom hotelu "Tami rezidens", uz učešće javnih ličnosti u ulozi modela, prisustvo velikog broja Nišlija i gostiju iz gradova juga Srbije i Bosne i Hercegovine, održana modna revija inicirana od strane Evropske inicijative poslovnih žena, "Evrožena", Sigurne kuće u Nišu i Kuće klastera.

Cilj  organizovanja modne revije je bio da se dobrovoljnim prilozima prikupe sredstva kojima bi se pomoglo ekonomskom osnaživanju štićenica Sigurne kuće.

Milva Ignjatović, ispred Evropske inicijative poslovnih žena "Evrožena", okupila je desetak srpskih proizvođača tekstila koji su svoje proizvode pokazali pod zajedničkim brendom “Evro žena”.

Kako je kazala prilikom organizovanja ovog događaja, svrha revije je plemenita i cilj je da se predstave modne brendovi na što bilji način. Pozvane su eminentni kreatori iz Pirota, Svrljiga, Bele Palanke da se pridruže i da na najbolji način predstave srpsku privredu i brendove sa juga Srbije i tekstilne industrije. 

"Mi smo smišljali najlepše govore da vam se zahvalimo ali reč iz srca je najdelotvornija. Svima vama se zahvaljujem jer ovako nešto ne može da podrži, niti da bude prisutan neko ko nema veliko srce. Godinama sam organizovala modne revije, više od dvadeset godina sam u nekom modnom poslu ali nikad mi nije bilo teže nešto organizovati nego ovo sada, pre svega jer sam imala veliku odgovornost da odradimo reviju najbolje što možemo, sa ljudima koji nisu profesionalci što se tiče modne piste, ali su su veliki znalci i profesionalci u svojim branšama. Svi su se odazvali bez razmišljanja a ja sam imala veliku odgovornost da taj njihov renome i reputaciju i imidž koji su godinama gradili upotpunimo i da ni sa jednim našim gestom ne dovedemo do toga da im večeras ne bude lepo i da se osećaju neprijatno.“, rekla je Milva Ignjatović.

Kao što je i kazala bilo je to veče pozitivna energije u kome su se u ulozi manekena oprobale uglavnom dame i po neki gospodin iz javnog života – profesori, doktori, novinari, direktori…  

Sonja Šćekić, direktorka Sigurne kuće u Nišu izrazila je veliko zadovoljstvo organizacijom događaja koji ima plemeniti cilj, pomoći ženama koje se nalaze u Sigurnoj kući u Nišu.

“Svaka podrška žrtvama nasilja je od velikog značaja. Na ovaj način se šalje poruka da nisu same, da nisu zaboravljene od strane društva".

Ona se toplo zahvalila inicijatorima Evropskj inicijativi poslovnih žena, "Evrožena", ali i svim učesnicima na humanosti.

“Večeras će na ovoj modnoj reviji biti lepe i vesele. Lepo bi bilo da sve žene, svakoga dana budu uvdk takve”, rekla je Sonja Šćekić.

Novac koji je prikupljen sa revije namenjen je  ekonomskom osnaživanju i obuci žena koje se nalaze u Sigurnoj kući ali i razvoju ženskog preduzetništvu na jugu Srbije.

Humanitarni efekat bio je vidljiv u odazivu mnogih javnih ličnosti koji su učestvovali u reviji, nosili modele i prošetali pistom.

Kako je rekla dr Danka Milojković iz Kuće klastera, organizacije koja svojim postojanjem i radom stvara ambijent za održivi socio ekonomski razvoj juga zemlje:

“Ovo je prvi ovakav događaj u Nišu, i puno entuzijazma i ljubavi je ovde uključeno. Ideju su prepoznali mnogi važni ljudi. Živimo u siromašnoj sredini koja je doprinela da većina i duhovno osiromaši. Slični događaju treba da dobiju šansu i doprinesu podizanju kulture i humanosti među ljudima”.  

Učešće svih prisutnih bilo od velike važnosti za uspešnost organizacije, ali mora se pomenuti učešće dve načelnice okruga Nišavskog i Pirotskog okruga Dragane Sotirovski Dragane Tončić, koje su ličnim učešćem podržale pionirski poduhvat. To je izazvalo veliko odobravanje na samoj reviji, ali pozitivne reakcije na društvenim mrežama.

“Još puno toga zajedno moramo uraditi na izgradnji društveno odgovornog i humanog društva. Hvala Vam što ste bili divan primer srpske porodice, humanosti na delu i primer kako Vas  je visoka funkcija još više približila građanima” poruka je Danke Milojković iz Kuće klastera načelnici Nišavskog okruga Dragani Sotirovski koja je sa svojom porodicom uzela učešće na reviji.

Sigurna kuća u kojoj trenutno nalazi osam žena i desetoro dece, će uz sredstva koja su prikupljena dobiti još dve donacije društveno odgovornih firmi a to je veliki radni sto koji će se koristiti za obuku žena u Sigurnoj kući i Eco-TermoInteCH doo Niš konvektor marke ETICH.


#   Niš   Dragana Sotirovski   sigurna kuća   Sonja Šćekić   Zdravko Stojnić   humanitarna akcija   modna revija   profesionalci   Danka Milojković   Osnažena - revija   Milva Ignjatović
#GradonacelnicaN @LubrisExtra @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima