Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почела продаја: Бадњаци по целом граду

rssBookmark and Share

Прокупље 05.01.2015. Јужна Србија Инфо

Продаја бадњака на територији општина Прокупље и Куршумлија је већ увелико почела, а та храстова грана, ових дана, једна је од главних ставки божићне куповине.

Почела продаја: Бадњаци по целом граду

Ове године бадњак кошта од 50 до 300 динара у зависности величине и од тога да ли је аранжман празан или са додацима сламе, жита, или дрена.

Некада, међутим, то свето дрвце није било на продају, оно се добијало у црквама или се по њега ишло у шуму. Данас је бадњак извор добре зараде и санса за уносан бизнис.

Машта продаваца сваке године је све већа, па су једноставне храстове гране ове године украшене разним додацима. Слама и жито су сада већ саставни делови готово сваког бадњака, а аранжмани са дреном, рузмарином, босиљком, нешто су новијег датума. Тако су ове године бадњаци упаковани у врећице са извезеним крстом, а има и оних стабилних, са дрвеним постољем.

И ове године продавци се жале на слаб промет за који је кажу заслужна немаштина, велика конкуренција и комунална полиција. Ипак, обичаји набављања бадњака у градским срединама углавном су заборављени, те се продавцима, кажу исплати посао.  

Међутим има и оних који још држе до старих обичаја па по бадњак одлазе у шуме.

Поред бадњака на улицама Прокупља и Куршумлије има и домаћег црног вина.

Коментара: 0


#   Прокупље   Куршумлија   Божић   бадњак   вино   комунална полиција   Бадње вече   Бадњи дан
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима