Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

И Прокупље спремно за Божић

rssBookmark and Share

Прокупље 06.01.2019. Јужна Србија Инфо

Поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића, у цркви Светог Прокопија, на Бадњи дан, у недељу, 6. јануара, у 16 сати, биће одржано празнично бденије. Након тога, у порти прокупачке цркве, у 17.45 сати почиње паљење бадњака.

И Прокупље спремно за Божић

И ове године ће грађани Прокупља, после паљења бадњака, ломити чесницу, у којој ће бити златник од три грама. Дародавац чеснице и златника је СЗТР „Чутура“, а куване ракије, која ће се служити на Бадње вече, ДОО „Милан Топлица“.

Старешина прокупачке цркве, отац Никола Илић, позива све вернике да дођу на Бадњи дан у цркву Светог Прокопија и присуствују свечаностима, којима се слави Христово рођење.

-Нека мир Божји и радост уђе у сваку кућу. Благодат и милост од Бога Оца и Господа нашега Исуса Христа и Духа Светога, уз радосни божићни поздрав „Мир Божји, Христос се роди!“, рекао је отац Никола Илић.

На сам дан Божића, али и првог и другог дана, од 8 сати, у цркви Светог Прокопија, биће служена свечана литургија, када ће бити читана и Божићна посланица СПЦ.


#   Прокупље   Божић   бадњак   Свети Прокопије   Топлица река   Никола Илић   Бадње вече   Бадњи дан   Божићна посланица   Милан Топлица   Храм Светог Прокопија Прокупље
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима