Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

I Prokuplje spremno za Božić

rssBookmark and Share

Prokuplje 06.01.2019. Južna Srbija Info

Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, u crkvi Svetog Prokopija, na Badnji dan, u nedelju, 6. januara, u 16 sati, biće održano praznično bdenije. Nakon toga, u porti prokupačke crkve, u 17.45 sati počinje paljenje badnjaka.

I Prokuplje spremno za Božić

I ove godine će građani Prokuplja, posle paljenja badnjaka, lomiti česnicu, u kojoj će biti zlatnik od tri grama. Darodavac česnice i zlatnika je SZTR „Čutura“, a kuvane rakije, koja će se služiti na Badnje veče, DOO „Milan Toplica“.

Starešina prokupačke crkve, otac Nikola Ilić, poziva sve vernike da dođu na Badnji dan u crkvu Svetog Prokopija i prisustvuju svečanostima, kojima se slavi Hristovo rođenje.

-Neka mir Božji i radost uđe u svaku kuću. Blagodat i milost od Boga Oca i Gospoda našega Isusa Hrista i Duha Svetoga, uz radosni božićni pozdrav „Mir Božji, Hristos se rodi!“, rekao je otac Nikola Ilić.

Na sam dan Božića, ali i prvog i drugog dana, od 8 sati, u crkvi Svetog Prokopija, biće služena svečana liturgija, kada će biti čitana i Božićna poslanica SPC.


#   Prokuplje   Božić   badnjak   Sveti Prokopije   Toplica reka   Nikola Ilić   Badnje veče   Badnji dan   Božićna poslanica   Milan Toplica   Hram Svetog Prokopija Prokuplje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima