Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Подигли картонску фабрику, украсили Градску кућу тоалет папиром и траже субвенције

rssBookmark and Share

28.02.2017. З.Миладиновић Данас, Јужна Србија Инфо

Представници Удруженог покрета слободних станара вечерас су на земљишту испред Градске куће у Нишу поставили малу картонску „фабрику“, која је „никла“ на месту где су прошле године „засадили“ камен темељац.

Фото: Зорица Миладиновић
Фото: Зорица Миладиновић

Они су најавили да ће у њој бити запослено 4.000 радника, због чега су захтевали од државе да им као власницима „фабрике“ додели 10.000 евра по радном месту.

Они су такође испред улаза у Градску кућу оставили Буквар, како би власт коначно „научила да чита“ и најавили да ће током наредног протеста, у среду 1. марта, на истом месту оставити „Правопис“, а на протесту у петак 3. марта и „оно за шта власт никада није чула“- Устав Србије. Стотинак окупљених је  „засуло“ Градску кућу ролнама тоалет папира , што су учинили и пред Градском топланом, поред које су прошли током протесне шетње. Скандирали су против премијера Србије Александра Вучића и градских челника, а најшешће су се чули повици „Лопови“.

Челници УПСС-а Саша Костић и Ђокица Јовановић изнели су низ оштрих критика на рачун републичке и градске власти, посебно негодујући због комуналне политике на штету грађана и „лоповских“ јавних предузећа, која преко надуваних цена „пљачка“ све сиромашније грађане. Они су пружили подршку грађанима Зрењанина, који ,у организацији Центра за заштиту потрошача Бегеј, организују протесте због цене даљинског грејања и других комуалних проблема у исто време када и грађани Ниша.

- Успоставили смо контакт и са удружењем грађана из Хрватаске које је основано због надуваних рачуна за даљинско грејање. Шири се грађански фронт за заштиту наших живота од бахатих власти. Док те власти опез звецкају оружјем, ми се обједињавамо у борби за елементарну егзистенцију, коју су нам угрозили- рекао је Костић.

Протестима УПСС-а подршку су пружили Удружени синдикати Србије „Слога“, Војни синдикат Србије, Полицијски синдикат Србије и Удрзење грађана који су подигли кредите у швајцарски францима. УПСС је, инаће, члан Грашанског фронта, у којем су и БИРОДИ, Иницијатива Не да(ви)мо Београд, Локални фронт Краљево, Подржимо РТВ и Лига Рома.

Коментара: 0


#   синдикат   протест   Дарко Булатовић   даљинско грејање   Зорица Миладиновић   Лист Данас   Градска кућа у Нишу   Саша Костић   Ђокица Јовановић   Не да(ви)мо Београд   Удружени покрет слободних станара УПСС
@DarkoBulatovic_ @OnlineDanas @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима