Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Podigli kartonsku fabriku, ukrasili Gradsku kuću toalet papirom i traže subvencije

rssBookmark and Share

28.02.2017. Z.Miladinović Danas, Južna Srbija Info

Predstavnici Udruženog pokreta slobodnih stanara večeras su na zemljištu ispred Gradske kuće u Nišu postavili malu kartonsku „fabriku“, koja je „nikla“ na mestu gde su prošle godine „zasadili“ kamen temeljac.

Foto: Zorica Miladinović
Foto: Zorica Miladinović

Oni su najavili da će u njoj biti zaposleno 4.000 radnika, zbog čega su zahtevali od države da im kao vlasnicima „fabrike“ dodeli 10.000 evra po radnom mestu.

Oni su takođe ispred ulaza u Gradsku kuću ostavili Bukvar, kako bi vlast konačno „naučila da čita“ i najavili da će tokom narednog protesta, u sredu 1. marta, na istom mestu ostaviti „Pravopis“, a na protestu u petak 3. marta i „ono za šta vlast nikada nije čula“- Ustav Srbije. Stotinak okupljenih je  „zasulo“ Gradsku kuću rolnama toalet papira , što su učinili i pred Gradskom toplanom, pored koje su prošli tokom protesne šetnje. Skandirali su protiv premijera Srbije Aleksandra Vučića i gradskih čelnika, a najšešće su se čuli povici „Lopovi“.

Čelnici UPSS-a Saša Kostić i Đokica Jovanović izneli su niz oštrih kritika na račun republičke i gradske vlasti, posebno negodujući zbog komunalne politike na štetu građana i „lopovskih“ javnih preduzeća, koja preko naduvanih cena „pljačka“ sve siromašnije građane. Oni su pružili podršku građanima Zrenjanina, koji ,u organizaciji Centra za zaštitu potrošača Begej, organizuju proteste zbog cene daljinskog grejanja i drugih komualnih problema u isto vreme kada i građani Niša.

- Uspostavili smo kontakt i sa udruženjem građana iz Hrvataske koje je osnovano zbog naduvanih računa za daljinsko grejanje. Širi se građanski front za zaštitu naših života od bahatih vlasti. Dok te vlasti opez zveckaju oružjem, mi se objedinjavamo u borbi za elementarnu egzistenciju, koju su nam ugrozili- rekao je Kostić.

Protestima UPSS-a podršku su pružili Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Vojni sindikat Srbije, Policijski sindikat Srbije i Udrzenje građana koji su podigli kredite u švajcarski francima. UPSS je, inaće, član Grašanskog fronta, u kojem su i BIRODI, Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd, Lokalni front Kraljevo, Podržimo RTV i Liga Roma.

Komentara: 0


#   sindikat   protest   Darko Bulatović   daljinsko grejanje   Zorica Miladinović   List Danas   Gradska kuća u Nišu   Saša Kostić   Đokica Jovanović   Ne da(vi)mo Beograd   Udruženi pokret slobodnih stanara UPSS
@DarkoBulatovic_ @OnlineDanas @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima