Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поштују се рокови изградње Ауто-пута мира

rssBookmark and Share

Плочник 19.08.2022. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић са сарадницима обишли су јуче радове на изградњи Ауто-пута мира, изградњи петље Мерошина на деоници Ниш – Плочник, у склопу будућег ауто-пута од Ниша до Мердарагде су се уверили да извођачи поштују планиране рокове.

Поштују се рокови изградње Ауто-пута мира

Изградња ауто-пута није више наш вишедеценијски сан, већ је то данас реалност у Србији. Ниш ће са Топличким управним округом и јужном српском покрајном бити повезан на један квалитетнији и безбеднији начин. Ауто-пут ће унапредити добар пословни амбијент који смо створили у Нишу и чија је потврда долазак кинеске компаније Ју Сеј и најављеног доласка аустријске компаније Палфингер. Нови инвеститори ће запослити нове раднике чиме драстично смањујемо незапосленост. Све то резултат је нашег десетогодишњег рада и доказ да чинимо праве ствари, рекла је Драгана Сотировски.

Без обзира на околности у Европи које су ратне, нисмо се повукли ни са једног градилишта. На првом сектору од Мерошине до Белољина радимо уз велику подршку наших европских партнера, казао је министар.

То је важно у овим околностима када се наш председник у Бриселу бори за мир и за стабилну перспективу Србије и целог Балкана. Важне су нам инвестиције, важно нам је да подижемо плате, пензије, да развијамо економију и да градимо Отворени Балкан, истакао је Момировић.

Упркос неповољним околностима у Европи нећемо стати, ови пројекти мењају перспективу ове земље и ми морамо да их завршимо, рекао је Момировић.

Антић је истакао добру сарадњу са свим локалним самоуправама на пројекту изградње ауто-пута, као и да се радови, који се обављају под саобраћајем уз предузимање свих безбедоносних мера, одвијају према очекивањима и планираној динамици.

 
 
 

 


#   Плочник   Мерошина   Драгана Сотировски   Мердаре   Томислав Момировић   ауто-пут мира
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима